Помен страдалим Србима у Одбрамбено-отаџбинском рату у недјељу у Трнову

25.07.2023. 17:10
0
ИЗВОР: srna.rs

У недјељу, 30. јула, на празник Огњена Марија, у општини Трново биће одата почаст Србима страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату, најављено је из општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, која у сарадњи са локалном заједницом организује сјећање на дане страдања српског становништва на овом подручју.

- Тог дана, као и свих протеклих година желимо да се уз пламен свијећа молитвено присјетимо и поклонима сјенима свих страдалих Срба из Трнова - рекао је данас Срни предсједник ове организације Горан Тимотија.

Он је подсјетио да је током Одбрамбено-отаџбинског рата у Трнову и околним селима страдао 101 цивил, а за одбрану огњишта од агресора живот је положило 130 трновских бораца.

Према његовим ријечима, у Трнову је у знак сјећања на те српске жртве, за покој њихових душа, част и заслуге подигнут централни споменик на коме су исписана имена свих погинулих и страдалих.

Према програму обиљежавања, литургија у Храму Светог Георгија у Трнову биће служена од 9.00 часова, парастос жртвама од 10.00 часова код централног споменика, након чега у 10.30 слиједи полагање вијенаца, док је за 11.00 часова предвиђено обраћање званичника.

За 11.30 часова планиран је полазак на Рогој, гдје ће код спомен-обиљежја такође бити служен парастос страдалим српским борцима и цивилима овог краја.

Коментари 0
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    13h 40m
    12
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    12h 36m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    12h 40m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    9h 33m
    0
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    11h 30m
    0