Поново одбијен захтјев бранилаца за хоспитализацију Младића

03.09.2020. 17:29
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Жалбено вијеће Механизма за кривичне судове у Хагу поново је данас одбило захтјев за хоспитализацију некадашњег комаданта Војске Републике Српске Ратка Младића, који су поднијели његови адвокати.

Ова одлука је донесена већином гласова петочланог вијећа, са супротним мишљењем судије Приске Њамбе, која предсједава вијећем, саопштено је данас из Хага.

У одлуци се подсјећа да је у посљедње вријеме Жалбено вијеће већ одбило неколико захтјева одбране за хоспитализацију Младића, па је апеловало на браниоце да се уздрже од подношења истих захтјева.

- Узимајући у обзир захтјев за преиспитивање раније одбијајуће одлуке, којим се поново захтјева од Жалбеног вијећа да интервенише у стварима строго повезаним са управљањем Младићевом медицинском његом, Жалбено веће сматра да је захтјев неозбиљан и представља злоупотребу поступка - наводи се поред осталог у одлуци.

Младић се налази у притвору у Шевенингену од хапшења 2011. године и болује од више болести.

Прошле седмице пред Жалбеним механизном одржана је расправа по жалбама на првостепену пресуду, којом је Младић осуђен на доживотни затвор због ратних злочина у БиХ.

Том приликом један од његових бранилаца Драган Иветић је више пута упозорио вијеће да Младић због нарушеног здравља није процесно способан да прати суђење, па је тражио да се обави вјештачење његове процесне способности и закаже нова расправа.

Коментари 0
Повезане вијести
Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске Поднесен захтјев за заказивање ванредне сједнице Скупштине Џудо савеза Републике Српске
Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију Дате гаранције за пребацивање генерала Младића на лијечење у Србију
Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића Адвокати траже хитно ослобађање генерала Младића
Најчитаније
  • Фонд ПИО: Право на поновно одређивање пензије
    9h 45m
    0
  • Миљевина: Муж убио супругу, па себе
    12h 32m
    0
  • Пјесма која спаја Сарајево и Јасеновац
    8h 22m
    1
  • Прекинута "Гимназијада": Ученик претукао професора
    9h 40m
    0
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    12h 18m
    0