Посљедњи аплаузи, пјесма и бакље за легендарног Миху

19.12.2022. 13:43
0
ИЗВОР: Агенције

Завршена је служба у Базилици Свете Марије, анђела и мученика у Риму. Михајловић ће бити сахрањен на гробљу које се налази у близини, у присуству чланова само најближе породице.

Србија, Италија и фудбалски свијет опростили су се од Синише Михајловића.

Слика

Фото: Starsport

Последњи испраћај почео је у Базилици Свете Марије, анђела и мученика, док се испред храма налазио велики број људи. Опело Синиши Михајловићу служио је владика аустријско-швајцарски Андреј Силерџић, под чијом јурисдикцијом је и италијанска дијаспора. 

На посљедњем испраћају легендарног фудбалера, уз супругу Аријану, шесторо дјеце, мајку, брата, пријатеље, бројне навијаче и поштоваоце окупили су се и некадашњи Михајловићеви саиграчи из клубова и југословенске репрезентације, предвођени његовим кумом Дејаном Станковићен.

Слика

Фото: Twitter/Printscreen

Михајловића на вјечни починак испратили су и Драган Стојковић Пикси, Владимир Југовић, Драгиша Бинић, Славиша Јокановић, Зоран Мирковић, Гордан Петрић и Александар Коларов, а вијенац су послали и некадашњи репрезентативци Југославије и Хрватске Звонимир Бобан и Роберт Просинечки.

Од Михајловића  се опростилa и делегација „Црвене звезде“ предвођена генералним директором Звезданом Терзићем.

Ковчег са Михајловићевим тијелом допремљен је до базилике и испраћен аплаузом навијача.

Фудбалски клуб „Лацио“ је показао колико цијени и поштује свог бившег фудбалера.

Делегација „Лација“ је стигла клупским аутобусом пред базилику. На сахрану су дошли сви играчи клуба, укључујучи и српског репрезентативца Сергеја Милинковић-Савића, а били су присутни и чланови клупског руководства.

Слика

Фото: Screenshot

„Лацијали“ су са собом повели и чувеног орла и тако указали велику част Михајловићу. Заиста лијеп гест Римљана за које је Михајловић играо пуним срцем.

Михајловић је у „Лацио“ стигао 1998. године из „Сампдорије“, а занимљиво да је прије тога један дио каријере провео у другом римском великану „Роми“. Под тренерском палицом Свена Горана Ериксона Михајловић и „Лацио“ су биљежили најбоље резултате у историји. У сезони 1998/1999 освојен је Куп побједника купова, а „Римљани“ су те 1999. успели да освоје и Суперкуп. Круна његове каријере у небеско-плавом дресу је титула шампиона Италије која је освојена 2000. године. Михајловић је за „Лацио“ одиграо 193 утакмице у свим такмичењима, постигао је 33 гола, прије него што је 2004. отишао у редове „Интера“.

Истицао је Михајловић у више наврата да би желио једног дана да сједне и на клупу „Лација“, али се то никад није десило.

Михајловић је преминуо у петак у 54. години, након дуге борбе са леукемијом.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Данас сахрана Петка Чанчара Данас сахрана Петка Чанчара
Сахрањен новинар Горан Маунага Сахрањен новинар Горан Маунага
Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи Сахрана новинара Горана Маунаге сутра на гробљу Доњи Миљевићи
Најчитаније
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    19h 5m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    18h 18m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    20h 26m
    3
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    22h 39m
    1
  • “Случајна” грешка пуни касе трговаца
    20h 50m
    0