Потписани уговори о изградњи и реконструкцији дијела далековода „Врхпрача“ и „Требевић“

30.08.2022. 17:07
0
ИЗВОР: katera.news

Представници предузећа ЗП „Електродистрибуција“ а.д. Пале и предузећа „Симинг“ д.о.о. Фоча потписали су данас уговоре о изградњи и реконструкцији дијела 10 kV далековода „Врхпрача“ и 10 kV далековода „Требевић“.

Пројекат реконструкције далековода „Врхпрача“ обухвата реконструкцију мреже у дужини од 8.200 метара на потезу од Подграба преко Врхпраче до Врела Праче, као и реконструкцију дијела мреже за Каменицу у дужини од 3.600 метара, те изградњу новог далековода од Врела Праче до Јахорине у дужини од 3.800 метара, навео је Ацо Станишић, директор ЗП "Електродистрибуција" а.д. Пале.

Према његовим ријечима, реконструкција далековода „Требевић“ обухвата реконструкцију мреже од Пала преко Беговине, Јасика, Челине, Довлића, Бруса и торња Требевић, као и крак за Јахорину од Јасика преко Дворишта, укупне дужини од 20 километара.

Реализација овог пројекта представља прве веће инвестиције у ове далеководе од њихове изградње, као и додатно напајање Јахорине, те квалитетније и уредније снабдијевање свих потрошача трафо подручја која покривају ови далеководи.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра прекид електричне енергије у Палама и Фочи Сутра прекид електричне енергије у Палама и Фочи
Додатна улагања у електроенергетску мрежу за Болницу "Србија" Додатна улагања у електроенергетску мрежу за Болницу "Србија"
Станишићу златна плакета за успјешну сарадњу Станишићу златна плакета за успјешну сарадњу
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19h 45m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 29m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    13h 14m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    10h 13m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 19m
    0