Потресне ријечи српског држављанина који је преживио удес у Бугарској

01.12.2021. 09:12
0
ИЗВОР: Srpska.info

Љуљзим Сулејмани, држављанин Србије, који је недавно повријеђен у тешкој саобраћајној несрећи у Бугарској, у којој је живот изгубило најмање 46 особа, стигао је јуче у Србију у пратњи нашег амбасадора у Бугарској Жељка Јовића и наставља лечење у Здравственом центру Врање.

Директор Здравственог центра Врање др Саша Ђорђевић изјавио је да је пацијент смјештен на одјељење хирургије у новом хируршком блоку.

– Љуљзим Сулејмани је у добром општем стању, под љекарским надзором. Очекује се отпуст кући на даљи опоравак и кућно лијечење – рекао је др Ђорђевић, преноси Блиц.

Сулејмани, који је из Прешева, присетио се страшног тренутка када се запалио аутобус превозника из Сјеверне Македоније којим је с вереницом путовао у Истанбул.

– Не могу да спавам, јер кад заспим, чујем како дјеца вриште, како људи вичу и гуше се од дима – каже Сулејмани и присећа се како је узео чекић и разбио прозор, пао кроз прозор на земљу, кренуо да зове вјереницу.

Дозивао је вјереницу, она је убрзо искочила кроз разбијен прозор и пала поред њега, озледила је кољена, а онда је искочило још петоро путника.

– Пожар је букнуо и врло брзо се раширио. Аутобус је ударио у банкину, чуо се удар и одмах је кренула ватра и дим се врло брзо проширио – наводи Љуљзим.

Он се захваљује медицинском особљу Здравственог центра Врање, у коме, како каже, има све што је потребно и сви брину о њему. Ријечи захвалности упућује и амбасадору Жељку Јовићу. Према његовим ријечима, амбасадор га је два пута посетио и “много је добар човјек”.

Коментари 0
Повезане вијести
Пожар у Источном Старом Граду (ФОТО) Пожар у Источном Старом Граду (ФОТО)
Пожар у Источном Старом Граду (ФОТО) Пожар у Источном Старом Граду (ФОТО)
На путевима у БиХ лани погинуло 222 људи На путевима у БиХ лани погинуло 222 људи
Најчитаније
 • Почела исплата годишњег борачког додатка
  10h 21m
  3
 • Дан кад је Војска СР Југославије оборила "невидљивог" (ВИДЕО)
  11h 49m
  0
 • Положен камен темељац за изградњу зграде Полицијске управе Источно Сарајево
  9h 16m
  5
 • Бесмртни херој – Потпуковник Живота Ђурић
  12h 49m
  0
 • Милан Савић предсједник Студентског парламента
  6h 34m
  3