Потрошачке цијене у БиХ у јануару порасле за 0,4 одсто

04.03.2021. 15:36
0
ИЗВОР: СРНА

Цијене производа и услуга које се користе за личну потрошњу у БиХ мјерене индексом потрошачких цијена у јануару су у просјеку биле веће за 0,4 одсто у односу на претходни мјесец, подаци су Агенције за статистику БиХ.

Алкохолна пића и дуван у просјеку су били скупљи за два одсто, храна и безалкохолна пића, те превоз за по 1,1 одсто, намјештај и апарати за домаћинство за 0,7 одсто, здравство, те ресторани и хотели за по 0,1 одсто, а остала добра и услуге за 0,3 одсто.

У јануару ове године, у односу на децембар прошле године, одјећа и обућа су у просјеку били јефтинији за 6,1 одсто, а становање и режијски трошкови за 0,1 одсто.

Ниво цијена у јануару ове, у односу на јануар прошле године, нижи је за 1,7 одсто.

Алкохолна пића и дуван у просјеку су скупљи за 1,9 одсто, храна и безалкохолна пића за 0,1 одсто, здравство за 0,9 одсто, комуникације за 0,1 одсто, образовање за 0,3 одсто, ресторани и хотели, те остала добра и услуге у просјеку су скупљи за по 0,6 одсто.

У јануару ове, у односу на исти мјесец прошле године, одјећа и обућа јефтинији су у просјеку за 10,9 одсто, превоз за 9,4 одсто, намјештај, апарати за домаћинство и редовно одржавање куће за 1,4 одсто, а становање и режијски трошкови за један одсто.

Коментари 0
Повезане вијести
Како са БиХ пасошима у Шенген од новембра Како са БиХ пасошима у Шенген од новембра
Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас Просјечна плата у сусједној земљи скоро двоструко већа него код нас
Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
Најчитаније
  • Слани мафини
    7h 46m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    9h 41m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    23h 46m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 35m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    20h 44m
    3