Повлаче се чесма за загријавање воде "делимано" и кварцна гријалица

17.12.2020. 11:44
0
ИЗВОР: Срна

Са тржишта БиХ повлаче се чесма за загријавање воде и електрична кварцна гријалица јер представљају озбиљан ризик за потрошаче, а онима који су купили неки од производа препоручује се да га одмах престану користити и врате увознику или у радњу гдје су га купили, објавила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

Ријеч је о чесми за загријавање воде "делимано", тип "KDR-5E-1", серије "ORT20-002267","ORT20-002268" и "ORT20-002843",увезеној из Швајцарске, а која представља озбиљан ризик јер техничка грешка узрокује структурне промјене у комори за гријање, усљед чега минимална количина воде може да уђе у подручје са електричним колом и доведе до струјног удара.

Такође, производ није усклађен са Наредбом о електричној опреми намијењеној за употребу у одређеним напонским границама, навели су из Агенције.

Електрична кварцна гријалица "зилан" /ZILAN/ тип "ZLN8815", бар-код 6423154018815, поријеклом из Турске, представља опасност од пожара и опекотина јер се заштитна решетка може потпуно скинути без употребе додатног алата.

Гријалица је опасна и зато што има механизам који укључује, односно искључује гријаче када се гријалица усправи или обори, док укључивање ради иако ниједан гријач претходно није видљиво усијан, а производ није ни усклађен са Наредбом о електричној опреми намијењеној за употребу у одређеним напонским границама и стандардом BAS EN 60335-2-30:2012.

Из Агенције наводе да су увозници ова два производа предузели мјере повлачења са тржишта, враћања од потрошача, те обавјештавања потрошача о ризицима и начину враћања производа.

Коментари 0
Повезане вијести
У Републици Српској пронађене опасне чоколаде У Републици Српској пронађене опасне чоколаде
Са тржишта БиХ повлаче се плочице млијечне чоколаде “милка орео” Са тржишта БиХ повлаче се плочице млијечне чоколаде “милка орео”
Повлаче се са тржишта чоколадне коцке "Ритер спорт" Повлаче се са тржишта чоколадне коцке "Ритер спорт"
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    23h 11m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    21h 25m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    19h 15m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    11h 40m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    17h 13m
    0