Пожар на Зеленгори све мањи по површини и интензитету

16.08.2024. 11:29
0
ИЗВОР: srna.rs

Према посљедњим информацијама са терена, пожар на Зеленгори је све мањи по површини и интензитету, а данас ће на мања жаришта у кањону Сутјеске, два до три киломентра од Тјентишта са десне стране пута Фоча-Гацко, д‌јеловати три хеликоптера из Републике Српске и Србије.

Осим хеликоптера, са тла ће на гашењу пожара д‌јеловати ватрогасци из Фоче и федералне општине Илиџа, као и радници Националног парка "Сутјеска", те припадници Цивилне заштите и спасилачке службе "Волф", наведено је у извјештају Републичке управе Цивилне заштите.

Пожар у мјесту Подгорје код општине Билећа је локализован, а на Буковој глави, у мјесту Крстаче-Граница ватра и даље гори, док је пожар у селу Симијова активан и под контролом.

Јуче су на пожаре у Билећи дејствовала три хеликоптера, на терену су борбу са ватром водили ватрогасци, припадници Оружаних снага БиХ, шумари и мјештани, наведено је у извјештају.

На планини Баба пожар је активан на неприступачном терену, прати се и не пријети домаћинствима, док пожар на локалитету Рибарево код Гацка не угрожава насељена мјеста.

Ватрогасци прате пожар на Битуњи који из општине Љубиње прелази на територију Берковића и креће се према Сувавића кањону.

У протекла 24 часа у Републици Српској регистровано је још 14 угашених пожара, и то у Доњој Чађавици, Магнојевићу, Амајлијама, Шепку, Ћелићу, Превраћу, Дугој Њиви, Кошутици, Палама, Источном Новом Сарајеву, Источној Илиџи, Требињу, Невесињу, а угашена је ватра и на депонији смећа у Каракају.

Коментари 0
Повезане вијести
Народ огуглао на пљачку Народ огуглао на пљачку
Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио
Дан српског јединства, слободе и националне заставе Дан српског јединства, слободе и националне заставе
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    12h 32m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    11h 14m
    1
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    9h 42m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    8h 12m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    11h 3m
    1