Пожари на подручју Херцеговине од јутрос под контролом

27.03.2022. 09:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Пожаришта на територији Републике Српске су углавном угашена или стављена под контролу и тренутно не угрожавају имовину и људске животе, саопштено је из Републичке управе цивилне заштите.

На подручју Требиња пожар у реону Зубаца је стављен под контролу, ватра гори на неприступачном терену и тренутно не угрожава куће, док је реону Браног Дола према селу Брова и даље активан на неприступачном терену, али не угрожава објекте.

Пожар у реону Требињских Брда је и даље активан једним дијелом на неприступачном терену, а дијелом и у шумама Бодирога.

Када је ријеч о Билећи, пожари код села Долуше и на линији Заушље-Бијела Рудина-Подгорје-Кокун Брда су угашени, док је и даље активан на линији Боденик-Шобадине-Горњи Мириловићи-планина Видуша, а у гашењу је током јучерашњег учествовало пет ватрогасаца са једним возилом.

Пожар је активан на планини Ситници на неприступачном терену, али тренутно не угрожава објекте, а дио далековода Врањска је у прекиду због квара који је настао од пожара који је активан на овом подручју. 

На подручју Гацка активни су пожари код села Драмешина, у реону Сливља и у Полицама, али ни један не угрожава стамбене ни помоћне објекте, док су пожари код села Рибари, Церница и Чемерно угашени.

У саопштењу се додаје да је на подручју Невесиња активан пожар у реону мјеста Рогаче на неприступачном терену, док је се у реону Јарчишта током ноћи активирао и угрозио двије куће, али је брзом интервенцијом ватрогасаца од 22.15 до 23.45 часова одбијен. На терену су била два ватрогасца са једним возилом.

У мјесту Сопиља је горјела церова и борова шума, али је интервенцијом ватрогасаца ватра угашена, као и пожари у реону Бишње, код језера Алаговац, Зовог дола, код села Биоград, Лукавца, као и у реону села Снијежница према селу Удрежње.

На подручју општине Шековићи пожар је стављен под контролу.

Током јучерашњег дана, у Милићима је у 10.00 часова дошло до шумског пожара који је захватио дио гробља и ниско растиње, али је благовременом интервенцијом ватрогасаца угашен у 13.00 часова, као и пожар који је захватио ниско растиње и воћњак.

На подручју Лопара ватрогасци су угасили пожаре код села Тобут и Лабуцка.

Угашени су и пожари подручју Миљевића и Враца у Источном Новом Сарајеву, гдје је ватра захватила суву траву и ниско растиње, као и на подручју Стајне на подручју општине Пале.

Када је ријеч о Фочи, на подручју Горњих Брда локализован је пожар који је захватио суву траву и борову шуму на великој површини, али због неприступачног терена није угашен.

Угашени су пожари на подручју Пресјека и насељеног мјеста Чешаљ у општини Вишеград, као и у Рогатици, гдје је горјела сува трава и ниско растиње на подручју Бранковића и Пискавица.

Коментари 0
Повезане вијести
У Крајини и Херцеговини могући удари вјетра до 80 километара на час У Крајини и Херцеговини могући удари вјетра до 80 километара на час
Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама
Улог на Неретви Улог на Неретви
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 48m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 45m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    1h 59m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    16h 7m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 21m
    3