Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама

02.02.2024. 10:50
0
ИЗВОР: srna.rs

У десетак села на подручју Гацка и даље су активни пожари, а ватрогасци су интервенисали и током ноћи у оним гдје се ватра била приближила кућама, изјавио је Срни командир гатачких ватрогасаца Алекса Вучковић.

 

- Велике површине су захваћене пожарима, а ватрогасци интервенишу по приоритетима и гдје су угрожени објекти - рекао је Вучковић и додао да је ноћ протекла релативно мирно, иако су интервенисали и од ватре бранили објекте у селима Браићевићи и Бодежишта.

Ватрогасци су синоћ од пожара бранили и једну викендицу у селу Степен.

Вучковић је навео да су три екипе ватрогасаца данас на терену и прате ситуацију, док су двије дежурале током претходне ноћи и додао да им не иде на руку што од јутрос дува јачи вјетар, па постоји и могућност ширења ватре.

Осим интервенција на пожарима на отвореном, који су претходна три дана захватили гатачку општину, ватрогасци су током протекле ноћи интервенисали и у селу Љесков Дуб, гдје су одбранили од ватре једну кућу, док је помоћни објекат већ био изгорио.

Вучковић је додао да су процјене да су пожари на отвореном настали искључиво људском непажњом и апеловао нарочито на сеоско становништво да ватру не пали на отвореном и да је не остављају без надзора.

Коментари 0
Повезане вијести
Синиша Кострешевић поново именован за директора Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић поново именован за директора Полиције Републике Српске
Топлотни талас наредних десетак дана Топлотни талас наредних десетак дана
Викендица за дан и до 1.000 марака Викендица за дан и до 1.000 марака
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  8h 54m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  13h 36m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  7h 36m
  2
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  7h 49m
  0
 • Леци са поруком „Не у НАТО“ на више локација у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  13h 6m
  2