Пожари у десетак гатачких села, ватра се приближила кућама

02.02.2024. 10:50
0
ИЗВОР: srna.rs

У десетак села на подручју Гацка и даље су активни пожари, а ватрогасци су интервенисали и током ноћи у оним гдје се ватра била приближила кућама, изјавио је Срни командир гатачких ватрогасаца Алекса Вучковић.

 

- Велике површине су захваћене пожарима, а ватрогасци интервенишу по приоритетима и гдје су угрожени објекти - рекао је Вучковић и додао да је ноћ протекла релативно мирно, иако су интервенисали и од ватре бранили објекте у селима Браићевићи и Бодежишта.

Ватрогасци су синоћ од пожара бранили и једну викендицу у селу Степен.

Вучковић је навео да су три екипе ватрогасаца данас на терену и прате ситуацију, док су двије дежурале током претходне ноћи и додао да им не иде на руку што од јутрос дува јачи вјетар, па постоји и могућност ширења ватре.

Осим интервенција на пожарима на отвореном, који су претходна три дана захватили гатачку општину, ватрогасци су током протекле ноћи интервенисали и у селу Љесков Дуб, гдје су одбранили од ватре једну кућу, док је помоћни објекат већ био изгорио.

Вучковић је додао да су процјене да су пожари на отвореном настали искључиво људском непажњом и апеловао нарочито на сеоско становништво да ватру не пали на отвореном и да је не остављају без надзора.

Коментари 0
Повезане вијести
Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
Град богатији за дјечака Град богатији за дјечака
Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу Траже веће плате за просвjeтаре, културњаке и раднике у правосуђу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    11h 38m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    11h 52m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    14h 9m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    11h 44m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    3h 59m
    0