Познат датум одржавања популарног фестивала „Exit“

29.05.2020. 14:47
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Након препоруке премијерa Ане Брнабић да се усљед убрзаног побољшања здравствене ситуације у Србији "Exit" фестивал не отказује, већ помјери за август, најзначајнији српски фестивал у свијету одредио је нове датуме. Тако ће се у смањеном капацитету и ограничењем посјетилаца на земље у којима је епидемиолошка ситуација под контролом, публика на Петроварадинској тврђави окупити од 13. до 16. августа, незванично сазнаје Блиц.

И друге домаће манифестације које се традиционално одржавају у августу одредиле су своје датуме.

У стандардним терминима одржаће се нишки џез фестивал "Nisville", од 13 до 15. августа и "Lovefest" у Врњачкој бањи, од 6. до 8. августа. Љетњи фестивали у Београд стижу уз "BeerFest" који ће се ове године одржати седам дана касније од планираног термина, односно од 20. до 23. августа, док је крај љета на Ушћу резервисан за "Music Week", од 28. до 30. августа.

О препоруци српске премијерке да се "Exit" одложи за август, већ су извијестили и бројни глобални и регионални медији. Чувени британски лист Гардиан навео је да је Србија успјела да превазиђе здравствену кризу без тежих посљедица, док британски Телеграф истиче процјену да ће до августа епидемиолошка ситуација бити под потпуном контролом у читавој Европи. И амерички Полстар пише о драстичном побољшању здравствене ситуације и преноси како пример из Србије може помоћи да се убрза опоравак цјелокупне свјетске музичке индустрије. Хрватски Јутарњи лист пренио је процјену регионалних туристичких експерата да је Србија направила јако паметан потез што је прва објавила овакву вијест, јер ће млади управо бити први који ће путовати, те да ће државе које то препознају брже опоравити туризам од других.

Свјетска туристичка организација проценила је недавно да ову привредну грану на свјетском нивоу очекује пад од вртоглавих 70 одсто, тако да вијест о одржавању највећих домаћих фестивала може бити од посебног значаја за опоравак домаће туристичке привреде.

Коментари 0
Повезане вијести
Тест на корону обавезан за посјетиоце "Exita" и осталих фестивала? Тест на корону обавезан за посјетиоце "Exita" и осталих фестивала?
Сви љетни фестивали у Републици Српској биће одржани Сви љетни фестивали у Републици Српској биће одржани
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 7m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 40m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 14m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 12m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 20m
    0