Правити чешће паузе у вожњи због високе температуре

29.08.2020. 13:37
0
ИЗВОР: Srna

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај се јутрос одвија несметано, а због најављене високе температуре препоручују се чешће и дуже паузе током вожње, посебно у најтоплијем дијелу дана, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због извођења радова на рехабилитацији коловоза, измијењен је режим одвијања /саобраћаја на магистралном путу Бањалука /Ребровац/- Челинац.

Због санационих радова, на магистралном путу Брчко-Бијељина на
дионици од кружног тока "Илићка" до табле града "Брчко" у мјесној заједници Гредице, биће обустављен саобраћај од 8.00 до 18.00 часова, а алтернативни путни правац је обилазница око Брчког.

Саобраћај је до краја овог мјесеца због радова обустављен на регионалном путу Црна Ријека-Мркоњић Град у мјесту Бјелајце. За вријеме обуставе алтернативни правци су Кола-Стричићи-Чађавица-Мркоњић Град и Црна Ријека-Јајце-Мркоњић Град.

На магистралном путу Љубиње-Требиње, скретање за Равно, сваким даном осим недјеље саобраћај се обуставља од 8.00 до 14.00 часова, а возила се преусмјеравају на пут Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Требиње.

На релацијама путева Леденице-Црквине-Гранични прелаз Шамац и Каруше-Гранични прелаз Брод кретаће се вангабаритни терет у пратњи, па се возачи упозоравају да опрезније возе и поштују упутства лица из пратње.

На магистралном путу Клашнице један-Горња Вијака један и дионица Горња Вијака један-Дервента измијењен је режим саобраћаја због извођења радова на санацији мостова.

На снази је потпуна обустава саобраћаја на мосту Горња Вијака један, а возила се преусмјеравању на регионални пут.

У току су радови на реконструкцији регионалног пута Тедин Хан – граница Републике Српске - ФБиХ /Криж/, због чега је измијењен режим саобраћаја.

У току су радови на изградњи пјешачке стазе на дионици магистралног пута Шамац један-Гребнице у мјесту Тишина због чега је измијењен режим саобраћаја.

Због извођења радова на постављању интелигентних транспортних система измијењен је режим саобраћаја на дионици ауто-пута Градишка-Бањалука, а за вријеме радова саобраћај је регулисан привременом саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу у Власеници измијењен је режим саобраћаја за вријеме извођења радова на изградњи пословног објекта, па се возачима скеће пажњу да возе опрезније и спорије.

Због радова на изградњи терцијарне водоводне мреже са кућним прикључцима насеља везаних за систем водоснабдијевања Црно Врело, на подручју Приједора, доћи ће до измјене саобраћаја на регионалном путу Ламовита-Стари Мајдан.

Због деминерских радова на магистралном путу Пелагићево-Градачац, мјесто Турић Просјек, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

У току су радови на санацији клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, радним данима од 7.00 до 17.00 часова долази до повремене обуставе саобраћаја у трајању максимално пет минута.

На регионалном путу Укрина-Клупе, у мјесту Шњеготина у току су радови на реконструкцији пута и другог моста, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном саобраћајном траком.

Због радова на магистралном путу Дрињача-Милићи-Власеница измијењен је режим одвијања саобраћаја, па се возачи моле да возе опрезније и спорије.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика због активираног клизишта одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном саобраћајном траком.

Због реконструкције раскрснице на споју ауто-пута Бањалука-Добој и магистралног пута Јоховац-Руданка, измијењен је режим саобраћаја на наведеном магистралном путу, као и на дионици Модрича један-Вукосавље /Јакеш/-Подновље-Шешлије-Јоховац-Руданка-Добој-граница-Каруше, због извођења радова на рехабилитацији коловоза.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака. У току су и радови на регионалном путу Шековићи-Цапарде, саобраћај се одвија наизмјенично једном коловозном траком.

На локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике, саобраћај се, због активираног клизишта, одвија једном траком, наизмјенично.

Због покретања клизишта, на локалном путу Сводна-Брезици у општини Нови Град, саобраћај се одвија једном траком.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У Федерацији БиХ на дионицама у котлинама и уз ријечне токове смањена је видљивост због јутарње магле.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен, на дионици Прозор-Јабланица.

Обустава саобраћаја на снази је и у тунелу Винац /Јајце-Доњи Вакуф/, а возила на овој дионици саобраћају обилазницом око тунела.

Због радова на мосту у мјесту Рељево /Јошаница-Рајловац/, као и на мосту преко ријеке Дрине у Горажду, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Због радова на изградњи расвјете на мосту Бегића и Беговића на дионици Јабланица-Мостар, саобраћа се наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

На Граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

На Граничном прелазу Метаљка /Чајниче-Пљевља/ могућ је улазак у Црну Гору од 7.00 до 19.00 часова.

Грађани БиХ који улазе у Србију кроз Хрватску, морају имати негативан пи-си-ар /ПЦР/ тест.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори, а одлука се односи само на грађане те три државе. Улазак у БиХ за држављане земаља ЕУ и земаља Шенгена омогућен је уз негативан ПЦР тест на вирус корона који не смије бити старији од 48 часова.

Странци који су у браку са држављанином БиХ уз показ вјенчаног листа могу ући у БиХ без теста. Исто важи и за дјецу страних држављана, чији је један од родитеља држављанин БиХ.

Улазак у Црну Гору из БиХ дозвољен је лицима која посједују ПЦР тест или позитиван резултат антитијела на нови вирус корона класе ИГГ добијен Елиса серолошким тестом.

Коментари 0
Повезане вијести
Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра Апел возачима да буду опрезни због најављеног олујног вјетра
Могућа поледица у ноћним часовима Могућа поледица у ноћним часовима
Успорен саобраћај због снијега Успорен саобраћај због снијега
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    6h 20m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    19h 30m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    20h 2m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    18h 21m
    0
  • Младић избоден ножем у парку!
    22h 24m
    0