Предложен притвор за ухапшене у Сокоцу

17.09.2020. 13:00
0
ИЗВОР: СРНА

Тужилаштво БиХ упутило је Суду БиХ приједлог за одређивање притвора осумњиченим за злочин против човјечности у Новосеоцима у општини Соколац 1992. године.

Притвор је предложен због могућности бјекства осумњичених и опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Истрага у предмету се интензивно наставља у правцу доношења тужилачке одлуке и подизања оптужнице, саопштено је из Тужилаштва.

Припадници Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ јуче су, поступајући по наредби Тужилаштва БиХ, у сарадњи са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, на Сокоцу и у Сарајеву ухапсили девет лица због сумње да су починила кривично дјело злочин против човјечности.

Ухапшени су бивши посланик СДС-а Милан Тупајић, ратни командир Полицијске станице Соколац Драган Обрадовић, те припадници Војске Републике Српске Миладин Гашовић, Јадранко Шука, Жељко Гашовић, Момир и Бранислав Кезуновић, те Алекса Гордић док ће путем међународних правних механизама бити затражено изручење лица чији су иницијали К.Н. који тренутно борави у Канади.

Припадници СИПА су у наставку ове акције ухапсили и некадашњег командира Војне полиције Друге романијске моторизоване бригаде Војске Републике Српске Момчила Пајића због сумње да су починили ратни злочин у Новосеоцима код Сокоца.

Овим предметом је као осумњичени обухваћен и Радислав Крстић, који је осуђен у Хашком трибуналу.

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    20h 29m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    18h 43m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    16h 33m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    8h 58m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    14h 31m
    0