Представљена нова пјесма и спот о Космету “Полетео соко сиви”

16.06.2022. 21:08
1
ИЗВОР: srna.rs

 У Београду је данас представљена пјесма и видео-спот о Космету “Полетео соко сиви” у извођењу глумца Милана Васића, чију реализацију је подржала Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Директор Канцеларије Петар Петковић захвалио је Васићу што чува запис о Косову и Метохији.

- Многе песме су испеване о Косову и Метохији и судбини српског народа на оном месту где се вековима небо и земља додирују и где се свакога дана страдање и радост живљења сусрећу. Не може свако да пева о Косову и Метохији. Могу да певају само они који су се напојили воде са Шар планине, коло играли у порти Грачанице, молили се Јоаникију Девичком и заплакали на Газиместану - рекао је Петковић.

Обраћајући се Васићу, Петковић је навео да има “једно момче са Косова”, које је успјело да донесе сву узвишеност косовско-метохијских пјесама и да је Канцеларија за Косово и Метохију помогла да свјетлост дана угледа и истоимена пјесма, коју је, такође, извео Васић, а која је одавно ушла у срце и душу народа јужне српске покрајине, али и цијелог свијета.

Петковић је изразио наду да ће “овај соко сиви” да полети према небу и пронесе глас о Косову и Метохији.

- Подједнако је важно да данас, заједно са кућама, путевима, болницама, градимо и наше духовне грађевине на Космету, које нам натапају срце и душу, не само сузама него и радошћу и то је оно што нам свима треба у ова изазовна времена - поручио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Глумац Милан Васић нагласио је да је најновијом пјесмом желио да се “одужи Косову и Метохији за прелепо детињство”.

- Желим да сачувам ту мелодику са Косова и Метохије. Ако нећемо ми, ко ће Желео сам да пренесем шта значи породица, огњиште, вера, корени - јер без тога не постојимо. Имам ту неку мисију да сваке године снимим по једну песму за мој народ, да онима који не знају где су наше светиње дочарам лепоту Космета и да пожеле да оду тамо. Мислим да смо сви заједно успели да направимо оно што смо желели - истакао је Васић.

Аутори композиције “Полетео соко сиви”, чији је спот од данас доступан на каналу на “Јутјубу”, јесу Дејан Аксић, Драган Николић и Мирољуб Јевтић, у Аксићевом аранжману.

 

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Joka 16.06.2022. 21:40
  Jedan od mojih omiljenih glumaca ziv I zdrav bio!!
Повезане вијести
На прелазу Мердаре заплијењена 24 пиштоља, ухапшена три лица На прелазу Мердаре заплијењена 24 пиштоља, ухапшена три лица
Патријарх Порфирије: Они који држе у рукама кључеве мира на Космету да их и употријебе Патријарх Порфирије: Они који држе у рукама кључеве мира на Космету да их и употријебе
Специјалци тзв. косовске полиције се повукли из Бањске Специјалци тзв. косовске полиције се повукли из Бањске
Најчитаније
 • Хавана - торта над тортама
  21h 20m
  1
 • Горио аутомобил у Источној Илиџи
  21h 55m
  0
 • Фирма „Еуро-експрес“ запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
  15h 47m
  0
 • Премијера документарне драме „Ко камен“ у Народном позоришту: Веленка Брстинова и кћер јој Драгана
  18h 7m
  0
 • Опљачкана Светлана Ценић, аналитичарка има поруку за крадљивца
  10h 57m
  6