Представљена нова пјесма и спот о Космету “Полетео соко сиви”

16.06.2022. 21:08
1
ИЗВОР: srna.rs

 У Београду је данас представљена пјесма и видео-спот о Космету “Полетео соко сиви” у извођењу глумца Милана Васића, чију реализацију је подржала Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Директор Канцеларије Петар Петковић захвалио је Васићу што чува запис о Косову и Метохији.

- Многе песме су испеване о Косову и Метохији и судбини српског народа на оном месту где се вековима небо и земља додирују и где се свакога дана страдање и радост живљења сусрећу. Не може свако да пева о Косову и Метохији. Могу да певају само они који су се напојили воде са Шар планине, коло играли у порти Грачанице, молили се Јоаникију Девичком и заплакали на Газиместану - рекао је Петковић.

Обраћајући се Васићу, Петковић је навео да има “једно момче са Косова”, које је успјело да донесе сву узвишеност косовско-метохијских пјесама и да је Канцеларија за Косово и Метохију помогла да свјетлост дана угледа и истоимена пјесма, коју је, такође, извео Васић, а која је одавно ушла у срце и душу народа јужне српске покрајине, али и цијелог свијета.

Петковић је изразио наду да ће “овај соко сиви” да полети према небу и пронесе глас о Косову и Метохији.

- Подједнако је важно да данас, заједно са кућама, путевима, болницама, градимо и наше духовне грађевине на Космету, које нам натапају срце и душу, не само сузама него и радошћу и то је оно што нам свима треба у ова изазовна времена - поручио је директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Глумац Милан Васић нагласио је да је најновијом пјесмом желио да се “одужи Косову и Метохији за прелепо детињство”.

- Желим да сачувам ту мелодику са Косова и Метохије. Ако нећемо ми, ко ће Желео сам да пренесем шта значи породица, огњиште, вера, корени - јер без тога не постојимо. Имам ту неку мисију да сваке године снимим по једну песму за мој народ, да онима који не знају где су наше светиње дочарам лепоту Космета и да пожеле да оду тамо. Мислим да смо сви заједно успели да направимо оно што смо желели - истакао је Васић.

Аутори композиције “Полетео соко сиви”, чији је спот од данас доступан на каналу на “Јутјубу”, јесу Дејан Аксић, Драган Николић и Мирољуб Јевтић, у Аксићевом аранжману.

 

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  Joka 16.06.2022. 21:40
  Jedan od mojih omiljenih glumaca ziv I zdrav bio!!
Повезане вијести
Спровести одлуку уставног суда о упису земљишта Високих Дечана Спровести одлуку уставног суда о упису земљишта Високих Дечана
У сусрет Дану српског јединства објављена пјесма "Српски јунаци" (BИДЕО) У сусрет Дану српског јединства објављена пјесма "Српски јунаци" (BИДЕО)
Рањени отац и син на Космету Рањени отац и син на Космету
Најчитаније
 • Лица ухапшена због дроге у Источном Сарајеву
  6h 54m
  1
 • Страдао деветогодишњи дјечак
  5h 35m
  0
 • Произвођачи романијског кајмака спремни за предстојеће сајмове
  22h 16m
  0
 • Основцима у Источној Илиџи представљена “Чаробна књига” Јелене Глишић (ФОТО)
  21h 11m
  0
 • Миовчић: ФК "Славија" треба да буде главни интерес Српске
  3h 23m
  0