Представници Електротехничког факултета у посјети Вакајама универзитету у Јапану (ФОТО)

01.02.2023. 18:01
1
ИЗВОР: katera.news

Представници Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву посјетили су данас Вакајама Универзитет у Јапану.

Они су, заједно са амбасадором БиХ у Јапану Синишом Берјаном, обавили низ састанака са ректором проф. Итох Чихиро (Itoh Chihiro), проректорима проф. Такаши Ешита (Takashi Eshita) и проф. Адаши Мотохиро (Adachi Motohiro), деканом проф. Таканори Номура (Takanori Nomura), као и руководиоцима различитих департмана и лабораторија Факултета за системско инжењерство.

- Договорено је потписивање споразума о сарадњи између Електротехничког факултета из Источног Сарајева и Факултета за системско инжењерство Вакајама Универзитета. Главне активности у оквиру споразума су размјене студената и академског особља, заједничко учествовање у међународним пројектима и научним конференцијама – саопштили су са Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Представници Електротехничког факултета су имали прилику да посјете модерне и значајне лабораторијске ресурсе Факултета за системско инжењерство, из области мехатронике, оптоелектронике, нанотехнологије, хемијског инжењерства, заштите животне средине и биологије, те да размјене искуства са професорима и студентима о начину извођења наставе, лабораторијском и научно-истраживачком раду.

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

Фото: etf.ues.rs.ba

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Stojan 01.02.2023. 21:03
    Da im gu.ica vidi puta. Da rektori, prorektori, dekani, prodekani vide i Japan, a sve o trošku naroda. Baš ćemo da vidimo kakva će biti ta saradnja. Za sada vidimo da dekan SDS-ovac i ambasador SNSD-ovac odlično sarađuju.
Повезане вијести
Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електријаду" Oпштина Источна Илиџа подржала одлазак студената Електротехничког факултета УИС на "Електр...
Број жртава земљотреса повећан на 55 Број жртава земљотреса повећан на 55
Лоцирана тијела пет људи и остаци авиона "Osprej" Лоцирана тијела пет људи и остаци авиона "Osprej"
Најчитаније
  • Сјећање на погинуле и умрле борце Српске гарде Илиџа
    14h 48m
    0
  • Заплијењено више од пет килограма дроге, ухапшена два мушкарца
    11h 20m
    0
  • Стручњаци упозоравају: Паркиран аутомобил није пожељно оставити у брзини
    3h 51m
    0
  • Откривена спомен-плоча поводом 30 година од оснивања ратне болнице
    5h 41m
    3
  • У Српској поскупљује брашно
    16h 18m
    1