Претпремијера филма "Тома" Драгана Бјелогрлића на Палама

15.09.2021. 13:47
0
ИЗВОР: Катера

Ново филмско остварење српске кинематографије филм "Тома" биће премијерно приказан у Култруном центру Пале у више термина.

Филм представља импресионистички портрет Томе Здравковића који приказује саме његове почетке, баш као и врхунац славе, његове љубави које су га инспирисале приликом компоновања неких од највећих хитова, као и однос са великим бројем пријатеља које је имао у умјетничком миљеу тадашње Југославије. 

Поред Томе, кроз филм ће се пратити и животи познатих умјетника тог времена попут глумца Зорана Радмиловића, књижевника Мике Антића, пјевача Предрага Живковића Тозовца и других. 

Филм "Тома" је биографски филм о Томи Здравковићу, човјеку кога не памтимо само по његовим пјесмама и начину на који их је пјевао, већ и као једног великог боема - по понашању и у души.

Филм прати двије линије радње, годину 1991. када се прати однос Томе и доктора који започиње лијечење Томе и како се то познаство претвара у пријатељство.

Друга линија прати Томин живот од дјетињства у Печењевцима, преко познанства са Силваном Арменулић које ће пресудно утицати на његову каријеру али и на приватни живот, достизања неслућене висине популарности, али и дна живота. Ово је прича о души. 

Оригинални наслов: Тома 
Режисер : Драган Бјелогрлић 

Глумци : Милан Марић, Тамара Драгичевић, Петар Бенчина, Андрија Кузмановић, Сања Марковић, Паулина Манов, Милан Колак, у улози мајке - Мирјана Карановић 

Трајање филма: 140 мин.

Жанр : биографски 

Земља поријекла: Србија

Дистрибуција : Оскар филм

ТЕРМИНИ: 

- Четвртак, 23.9.2021. у 17:30 и 21:00

- Петак, 24.9.2021. у 18:00 и 20:30.

Слика


Цијена улазнице износи 4 КМ. Улазнице ће бити у продаји од понедјељка 20. септембра, и моћи ће се купити  радним данима од  9 до 15 часова и од 18 до 20 часова,  а на дане играња од  9 па до почетка пројекција.

Резервације можете извршити путем контакт телефона 057 / 227 -132. Резервација важи до 12 часова наредног дана од момента када извршите резервацију. 

Коментари 0
Повезане вијести
Концерт Музичког ансамбла у Културном центру Пале Концерт Музичког ансамбла у Културном центру Пале
Филмотека: Моника Белучи и Венсан Касел Филмотека: Моника Белучи и Венсан Касел
Вечерас промоција књига „Пешке кроз Свету Гору“ и „Сусрети са светогорским старцима“ у Палама Вечерас промоција књига „Пешке кроз Свету Гору“ и „Сусрети са светогорским старцима“ у Палама
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    21h 5m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 49m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    14h 34m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    11h 33m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    11h 39m
    0