Привремена обустава саобраћаја код каменолома Рогоушићи

12.11.2021. 09:27
0
ИЗВОР: Катера

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било порода.

Љекарску интервенцију затражило је 25 пацијената.

Електродистрибуција:

Вишеград: Због радова на 10 кВ воду Жупа,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 15.00 часова потрошачима у насељима: Влаховићи, Гостиља и Дубово.

Ново Горажде: Због радова на 10 кВ воду Чајниче,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 08:00 до 14:00 часова потрошачима у насељима: Козара и Подкозара.

Рудо: Због радова на 10 кВ воду Увац ,  доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.30 до 14.30 часова потрошачима у насељима Доњи Увац и Мокронози.

Водоснабдијевање града

- ЈП „Водовод и канализација“а.д. Пале је издало обавјештење да је дошло до замућења воде усљед обилних падавина, те се препоручује превентивно прокувавање воде. Како се резервоар “Баба” водом пуни са Јахоринских врела , молимо потрошаче који се снабдијевају са поменутог резервоара да се придржавају препорука које је издало ЈП „Водовод и канализација“ а.д. Пале.

Насеља која се снабдијевају са резервоара “Баба” су Миљевићи, Петруше, Станојевићи, Козаревићи, Петровићи, Његошева улица и дио улице Српских ратника, Златиште, Требевићка улица и дио насеља Иванићи.

Препоручује се превентивно прокувавање воде, посебно за малу дјецу, старију популацију, болесне и осетљиве особе. Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавијештени.

- Обавјештавамо кориснике услуга да су обилне падавине узроковале замућење воде  на извору Љуштра, односно Грабски млини, са којих се питком водом напаја насеље Трново.  Концентрација резидуалнога хлора је у адекватној концентрацији прописаној Правилником о здравственој исправности воде намјењеној за људску употребу. Препоручујемо превентивно прокувавање воде! Када мутноћа воде буде у законски прописаним границама, потрошачи ће бити благовремено обавјештени.

 - Обавјештавамо кориснике насеља Кијева да је дана 6. 11. 2021. године дошло до пуцања главног транспортног цјевовода ДН 200 мм због чега је насеље Кијево остало без водоснабдијевања. Током дана, без обзира на временске услове, екипе КП“Водовод и канализација“ су успијеле детектовати квар на дионици од захватне грађевине „Грабски млини“ до мјеста Оглавак, односно на дионици кроз кањон ријеке Жељезнице. Обзиром да је терен неприступачан,а ријека тренутно набујала, екипе ВИКа нису могле приступити мјесту хаварије на цјевоводу. Због наведених разлога, неприступачности терена и тренутних непогода, те најављених нових падавина нисмо у могућности предвидјети вријеме отклањања квара на транспортном цјевоводу.

 Потрошачи се моле за стрпљење.

У породилишту Универзитетске болнице у Фочи у току протекла 24 часа рођен један дјечак.

Љекарску интервенцију затражило је 20 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 15 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице имале су једну интервенције у посљедња 24 часа.

Соколац: Запаљен контејнер за смеће у Улици “Цара Лазара“ (угашено).

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија редовно, на дионицама кроз усјеке повећана је опасност од одрона, а у котлинама и дуж ријека јутарња магла мјестимично смањује видљивост, саопштено је из Републичког ауто-мото савеза.

Привремена обустава саобраћаја за данас је планирана на дионици магистралног пута Подроманија-Мокро-Сумбуловац-Рогоушићи-Доња Љубогошта, на локалитету каменолома "Рогоушићи", општина Пале у времену од 13.00 до 14.00 и од 15.00 до 16.00 часова, и то по два пута у трајању од пет до седам минута ради извођења бушачко-минерских радова.

На магистралном путу Сарајево-Фоча забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе теже од 3,5 тоне који се преусмјеравају преко Романије.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија на дионици магистралног пута Рача-Бијељина, у рејону Раче, у времену од 7.00 до 17.00 часова, као и на дионици магистралног пута Ламовита-Ивањска због санације коловоза.

Получасовна обустава саобраћаја од 8.00 до 16.00 часова на снази је на магистралном путу Брод на Дрини-Гранични прелаз Шћепан Поље због бушачко-минерских радова.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Получасовне обуставе саобраћаја, због деминирања, на снази су на дионици магистралног пута на локалитету Војковићи, у Улици Друге сарајевске бригаде-Крупац /Равногорска улица/, у времену од 8.15 до 15.00 часова.

Због радова на дионици регионалног пута Бистрица-Пале један и на дијелу регионалног пута Бистрица-Подграб један измијењен је режим саобраћаја, као и на правцима Добро Поље-Јажићи-Грајсољци и Тедин Хан-ентитетска граница /Криж/.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити промјенљиво до претежно облачно, местимично уз дуже задржавање ниске облачности и ниже дневне температуре у магловитим мјестима, а у јужним предјелима уз повремене сунчане периоде.
Јутро промјенљиво до претежно облачно и суво, прије подне са условима за формирање магле по котлинама и ријечним долинама, саопштио је Хидрометеоролошки завод Републике Српске.

Вјетар слаб промјенљивог смјера.

Јутарња температура од три до девет, на југу до 12, а дневна од девет до 15, на југу до 19 степени Целзијусових, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Вријеме у 7.00 часова: Калиновик минус два, Гацко, Мраковица и Хан Пијесак један, Бањалука и Сребреница два, Соколац нула, Мркоњић Град и Зеница четири, Србац, Бијељина, Добој, Рудо и Бихаћ пет, Нови Град, Приједор, Рибник, Фоча, Бугојно и Ливно шест, Билећа, Сарајево и Тузла седам, те Требиње, Мостар десет степени Целизијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    22h 47m
    0
  • Пале: Узео мотоцикл, није доставио резану грађу у замјену
    22h 54m
    3
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    19h 36m
    1
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    14h 14m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    14h 46m
    0