Продужена забрана преласка границе до 19. новембра

29.10.2020. 20:43
0
ИЗВОР: Tanjug

Хрватски Национални штаб цивилне заштите данас је донио три нове одлуке, које се односе на продужење постојећих мера, укључујући привремену забрану преласка граница, као и на увођење нових мјера у Бродско-посавској жупанији.

Како преноси хрватски Индекс, продужено је трајање одлуке о привременој забрани преласка преко граничних прелаза Хрватске до 19. новембра.

Такође, трајање постојећих епидемиолошких мјера у Загребу продужено је до 30. новембра.

Што се тиче Бродско-посавске жупаније, уведене су мјере које ће бити на снази од 2. до 30. новембра, а подразумјевају да је на свим друштвеним и јавним окупљањима обавезно придржавање свих прописаних епидемиолошких мјера, а ако се одржавају у затвореном простору, обавезно је ношење маски за лице или медицинских маски.

Организатори свих друштвених окупљања и власници угоститељских објеката одговорни су за спровођење епидемиолошких мјера и дужни су да врше појачани надзор придржавања прописаних мјера.

Истовремено, забрањују се посјете корисницима домова за старије и немоћне, као и корисницима других установа социјалне заштите, које пружају услугу смјештаја.

Коментари 0
Повезане вијести
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    5h 34m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    23h 17m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    17h 34m
    6
  • Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
    19h 8m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    3h 3m
    0