Производи из Прњавора на тржишту Африке

13.12.2021. 12:19
1
ИЗВОР: capital.ba

Сада већ давне 1989. године у Прњавору започела је успјешна породична прича, која је примјер да истрајним радом и бескомпромисним увјерењем у квалитет могуће је у БиХ изградити фирму која ствара нову вриједност и доприноси за скоро 200 запослених, њихове породице као и локалну заједницу. Данас компанија „Mladegs Pak“ чини управо то и притом остварује неке од најбољих резултата у земљи, саопштено је из те компаније.

Производња за респектабилне европске ланце

Градећи свој успјех примарно на квалитету, што доказују и највиши свјетски прехрамбени сертификати HACCP, ISO i IFS, додаје се у саопштењу, производе компаније већ годинама задовољно бирају хиљаде купаца европских трговачких ланаца попут Lidl, Aldi, Rewe, Penny, SPAR и других за које компанија производи.

- Не занемарујући значај извоза, „Mladegs Pak“ и запосленици овог домаћег произвођача истичу како увијек радије бирају домаће сировине провјереног квалитета, како би заокружили процес производње у нашој земљи и на тај начин обезбиједили најбољи квалитет потребан за квалитетне и укусне намирнице у припреми породичног ручка - истакнуто је.

„Бонито“ кечап омиљен купцима и у Африци

Већ 30 година постоји домаћи бренд „Бонито“ са асортиманом од преко 350 прехрамбених производа, чији препознатљиви лидер и свима омиљени прилог јелима је свакако „Бонито“ кечап.

Најновији доказ квалитета је и успјех овог кечапа на новом тржишту, овај пут много даље од европских тржишта, на тржишту Анголе. Становници ове велике афричке земље су показали да имамо сличан укус по питању кечапа, те су одлично реаговали на квалитет и окус кечапа из БиХ, тврде у прњаворској компанији.

- Прву количину од 100 тона кечапа су наши купци у Анголи већ потрошили те смо брзо реаговали и допремили нове количине, а идуће године планирамо повећати ове количине како би задовољили растућу тражњу за нашим производима на овом тржишту - изјавио је Мишо Ламбић, директор продаје компаније.

Поред Анголе, Ламбић наводи и тржишта других земаља у Африци као нове извозне циљеве, а за заједничке успјехе истиче и заслуге те залагања партнерске дистрибутивне компаније Нелт, водеће у рјешењима дистрибуције и логистике за цијели регион и шире.

- Далека Ангола са својих 25 милиона становника је веома изазовно тржиште са много различитих обичаја и традиција, како по питању културе, тако и кухиње. Сада бар можемо рећи да су нам укуси слични што се тиче кечапа - открива Мирко Малешевић, менаџер за извоз који је овај трговачки подухват учинио могућим.

У наставку додаје и да је популарности кечапа у Анголи засигурно помогла и симпатична случајност назива бренда „Бонито“ што на португалском језику који доминантно говори локално становништво, значи прелијепо или добро.

Нови успјеси на домаћем тржишту као и на пољу извоза нису новитет за „Mladegs Pak“, који је за резултате у 2020. години проглашен првим у БиХ по приходу у својој дјелатности, закључено је у саопштењу.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Hari 13.12.2021. 12:39
    Svaka cast na ovom uspjesnom osvajanju trzista u Africi. Ako nas kecap.ne izvadi iz ekonomske krize onda ne znam sta bi to.moglo biti.
Повезане вијести
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Мањи приноси дижу цијене воћа Мањи приноси дижу цијене воћа
Српска богатија за 24 бебе Српска богатија за 24 бебе
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    13h 6m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    15h 25m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    15h 52m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    18h 32m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    11h 13m
    0