Пронађене двије савремене лабораторије за производњу дроге

10.09.2019. 15:41
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Сарајевска полиција пронашла је данас двије савремене лабораторије за производњу дроге и ухапсила двије особе, саопштено је из Управе полиције КС.

 Предузимајући оперативно – тактичке мјере и радње на реализацији акције кодног назива “ЛАБОС”, полицијски службеници Одјељења за борбу против злоупотреба опојних дрога – Сектора криминалистичке полиције, Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево су на основу Наредбе Општинског суда у Сарајеву, а уз сагласност и под надзором дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, извршили претрес куће коју користи Е.Б., на подручју општине Илиџа.

Том приликом је од истог одузето 350 стабљика биљке која асоцира на биљку Канабис, које је Е.Б. скупа са још једном особом, чији идентитет је познат полицијским службеницима, засадио и узгојио ради производње и продаје опојне дроге марихуане, једна опремљена лабораторија за “ин дооор” узгој биљке Канабис (сепаратори, филтери, термостати, наводњавање, вентилатори, разводне плоче са осигурачима, временским релејима и сатом, расвјетна тијела и др.) која је опремљена ради узгоја биљке Канабис и производње опојне дроге, 2 кутије са сухом зељастом материјом која асоцира на опојну дрогу марихуану, једна дробилица, једна врећица са бијелом материјом која асоцира на опојну догу амфетамин, 6 ПВЦ бочица са хемикалијама за поспјешивање раста биљака које се узгајају у затвореном простору, један пиштољ, 4 метка, 6 умјетничких слика које потичу из кривичног дјела.

Такође, на подручју опћине Илиџа, извршен је претрес особе А.П. и том приликом код истог је пронађена и одузета једна ПВЦ врећица са сувом зељастом материјом која ацоцира на опојну дрогу марихуану и мобилни телефон.

Извршеним претресом куће и гараже, на подручју општине Илијаш, коју А.П. користи са особом, за којим се трага, од А.П. су одузети дијелови за лабораторију за “ин доор” узгој биљке Канабис.

Напомињемо да се ради о најсавременијим и највећим лабораторијама и опреми за лабораторије, који су, до сада пронађени на подручју Кантона Сарајево, а чија вриједност заједно са одузетом опојном дрогом износи око 250.000 КМ.

Својим дјеловањем полицијски службеници су спријечили наведене особе у даљој производњи, продаји и конзумирању опојне дроге.

Коментари 0
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    6h 5m
    0
  • Слани мафини
    15h 26m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    17h 21m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    15h 15m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    9h 44m
    3