Прва пунионица за електрична возила на ауто-путу Сарајево - Мостар

18.02.2022. 18:14
0
ИЗВОР: СРНА

Предузеће "Електропривреда БиХ" пустило је у рад пунионицу за електрична возила на дионици ауто-пута Мостар-Сарајево, на одморишту Лепеница, прву такве врсте у БиХ која је изграђена на Коридору "5С".

У реализацију овог пројекта, који је резултат успјешне сарадње са предузећем "Аутоцесте ФБиХ", "Електропривреда БиХ" инвестирала је 80.000 КМ.

На одморишту Лепеница истовремено се могу пунити два електрична возила, уз три различита прикључка, а кориштење пунионице доступно је за све кориснике електричних аутомобила без накнаде.

Ријеч је о типској пунионици која је изграђена као самостална и засебна јединица са комплетном неопходном опремом за пуњење и његову контролу, наведено је у саопштењу.

- Ангажман у овој области сматрамо посебно важним како у смислу креирања нових властитих пословних прилика тако и у смислу доприноса заједничким напорима са осталим заинтересованим компанијама и институцијама у остварењу циљева и обавеза које БиХ има као чланица Енергетске заједнице - истакао је генерални директор предузећа "Електропривреда БиХ" Адмир Анделија.

Вршилац дужности директора "Аутоцеста ФБиХ" Елмедин Володер истакао је да је отварање пунионице дио плана обогаћивања понуде на ауто-путевима.

"Електропривреда БиХ" је прва компанија у БиХ која је 2017. године, инсталирањем пунионица и набавком електричних возила, покренула промоцију и подстицање развоја електромобилности, која све више добија на значају у развијеним земљама Европе и свијета због очекиваног доприноса испуњавању климатских и енергетских циљева, саопштено је из овог предузећа. 

Коментари 0
Повезане вијести
Мали број пуњача кочи прелазак на електрична возила Мали број пуњача кочи прелазак на електрична возила
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    21h 50m
    9
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    12h 45m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    21h 56m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    11h 34m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    14h 11m
    0