ПУ Источно Сарајево: Забрињавајући раст насиља у породици

21.07.2020. 12:46
0
ИЗВОР: СРНА

На подручју Полицијске управе Источно Сарајево током првих шест мјесеци ове године регистровано је 248 кривичних дјела, што је за 11,7 одсто више него у истом мјесецу лани, изјавио је начелник Управе Бранимир Шеховац и истакао да забрињава чињеница да је повећан број кривичних дјела из области насиље у породице за чак 70 одсто.

Он је на конференцији за новинаре на Палама рекао да је поднесено 187 извјештај о почињеном кривичном дјелу и пријављено 207 лица од којих 56 повратника и шест малољетника.

- Ријеч је о 196 кривичних дјела општег криминалитета, 27 дјела привредног криминалитета, 15 кривичних дјела у вези са дрогом и 10 кривичних дјела против безбједности саобраћаја. Коефицијент укупне расвијетљености је 89,16 одсто, док је коефицијент расвијетљености по непознатом починиоцу 73,81 одсто - истакао је Шеховац и оцијенио задовољавајућим стање безбједности на подручју Управе у протеклих шест мјесеци.

Када је ријеч о насиљу у породици, он је навео да је током шест мјесеци забиљежено 26 кривичних дјела и 20 прекршаја из ове области, а против свих извршилаца је достављен захтјев за покретање поступка.

Он је напоменуо да су уз помоћ видео-надзора расвијетлили укупно 42 кривична дјела, пет нарушавања јавног реда и мира те регистровали 7.570 прекршаја, тако да је видео-систем оправдао своју сврху, а све ради побољшања безбједности на подручју Управе.

Службеници Полицијске управе Источно Сарајево почетком наредне године очекују почетак изградње нове зграде Управе који ће имати утицаја за будућност ове регије.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Милан Чворо рекао је да је на подручју Управе за шест мјесеци евидентирано 428 нарушавања јавног реда и мира, док су у истом периоду прошле године имали 178 случајева.

Број евидентираних прекршаја је 473. Полицијски службеници су уручили 403 прекршајна налога, а број пријављених лица је 531. Када је питању структура прекршаја, најчешћи су то ограничење кретања на одређеном простору, вријеђање, али нарушавања јавног реда и мира у већем обиму није било - наводи Чворо.

Он додаје да је највећи број прекршаја забиљежен на подручју полицијске станице Пале, Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Чворо наглашава да су за шест мјесеци санкционисали 158 лица због кршења Закону о заштити становништва од заразних болести јер нису носили заштитну опрему - маске и рукавице.

Када је у питању безбједност саобраћаја у првих шест мјесеци, догодиле су се 333 саобраћајне незгоде, што је за 6,5 одсто мање у односу на упоредни период.

Чворо је додао да су у двије саобраћајне несреће погинула два лица.

Коментари 0
Повезане вијести
Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи Против Сокочанина поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због пријетњи
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Прослављена крсна слава града Источно Сарајево (ФОТО) Прослављена крсна слава града Источно Сарајево (ФОТО)
Најчитаније
  • Наточио гориво на пумпи и побјегао
    15h 40m
    1
  • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
    17h 31m
    0
  • Живот га није мазио: Братић постао инжењер електротехнике са 23 године
    17h 18m
    0
  • Марина Благојевић: Циљ ПДП-а Пале је помоћи младима при куповини или изградњи прве стамбене јединице
    8h 44m
    0
  • Источна Илиџа од 2018. у буџет Српске уплатила више од 171.000.000 КМ од директних пореза
    11h 26m
    0