ПУ Источно Сарајево: Због присуства алкохола у организму 55 возача искључено из саобраћаја

22.06.2020. 14:35
0
ИЗВОР: Катера

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево су од 18. до 21. јуна ове године, реализовали републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу возача под дејством алкохола и опојних дрога, контролу возила са додатно постављеним тамним фолијама на стакленим површинама, те возила која неовлаштено користе свјетлосно-звучне сигналне уређаје тзв „трептаче“, као и остале уочене прекршаје.

Током акције контролисано је укупно 1551 учесник у саобраћају, а санкционисано 873 по различитим основама.

Од укупно 504 алкотестирана возача, код 58 је утврђено присуство алкохола у организму, осам возача лишено је слободе по овом основу, а 55 искључено из саобраћаја.

Због некориштења безбједносног појаса санкционисано је 74 учесника, док су три возача санкционисана због превоза дјеце на предњем сједишту и некориштења сигурносних сједалица.

Санкционисано је девет возача због употребе мобилног телефона приликом вожње.

Техничка неисправност возила утврђена је код 72 возила, док су 304 возача санкционисани због додатно постављених тамних фолија на стакленим површинама возила.

Код осам возача је утврђено присуство опојних дрога или психоактивних лијекова, док је шест возача одбило да се подвргне оваквом тестирању.

Због истека потврде о регистрацији санкционисано је 14 возача, док је 12  возача санкционисано због управљања возилом прије стицања права на управљање.

Полицијска управа Источно Сарајево апелује на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и поштују законске прописе и тако заштите себе али и друге учеснике у саобраћају.

Коментари 0
Повезане вијести
Полиција тражи ко је запалио "туарега" на Палама Полиција тражи ко је запалио "туарега" на Палама
Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца Интензивна потрага за несталим Алијом Селимбашићем са Сокоца
Источна Илиџа: Лице лишено слободе због посједовања дроге Источна Илиџа: Лице лишено слободе због посједовања дроге
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 55m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 37m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 5m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 26m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 35m
    0