Путин: Кад је најтеже тад смо најбољи – то је карактер нашег народа

08.03.2023. 18:34
1
ИЗВОР: sputnikportal.rs

Русија се суочила са директним пријетњама по своју безбједност и суверенитет, али њени становници су спремни да штите будућност земље, изјавио је предсједник Русије Владимир Путин.

- Сада када се Русија поново суочава са директним пријетњама по своју безбједност и суверенитет, видимо многе примјере храбрости и одлучности, спремности да се брани истина, заштите људи и будућност наше земље – будућност која нам је потребна - рекао је Путин током додјеле државних признања истакнутим женама у Кремљу на Међународни дан жена.

Како је додао, „у вријеме изазова и искушења увијек се јасно испољавају најбоље особине човека“.

- Њих одређује карактер нашег народа - поручио је руски лидер.

Путин је истакао да жене у Русији дају огроман допринос развоју државе и реализацији националних задатака.

- У нашој земљи нема сфере, области рада у којима жене нису оствариле озбиљне, значајне резултате. Ваши таленти, знања, компетенција, одговорност, упорност дају огроман допринос развоју наше земље, реализацији националних задатака, изградњи достојне будућности за нове генерације. Истовремено, признање заслуга жена у професионалној сфери хармонично се спаја са дубоким разумијевањем непролазног значаја мајчинства и традиционалних вриједности наше земље - рекао је Путин.

Русија се поноси вишечланим породицама

Руски лидер је захвалио свим женама у земљи које су животе посветиле мајчинству.

- Много вам хвала, свим женама наше огромне земље које су се посветиле предивној мисији мајчинства. Поносимо се вашим вишечланим породицама, одајемо почаст женама, мајкама, дивимо се ширини и великодушности ваше душе - рекао је Путин.

Он је подсјетио да се од прошле године поново додјељује почасно звање „Мајка хероина“, те да је то сада једно од највиших државних признања Русије.

- Оно симболизује искрено поштовање према тешком, али племенитом и благородном мајчинском труду који захтијева апсолутну преданост - истакао је руски лидер.

Ордене „Мајка хероина“ додијелио је Олги Стрељниковој, мајци 11 деце из Липецке области и Албини Хајдаршини, мајци 13 деце из Башкирије.

Поред тога, руски лидер је додијелио и друга признања женама за истакнуте заслуге. Он је скренуо пажњу да су на церемонију позване жене које часно обављају своју војну, професионалну и службену дужност.

Орденом за храброст одликована је дописница из Херсонске области Влада Луговска, орденом Пирогова главна љекарка дечје болнице у Луганској области Људмила Белецка, орденом Пријатељства Галина Алексејева из музеја „Јасна пољана“, министарка науке Запорошке области Елена Шапурова.

Такође су женама додијељена звања заслужних радника у низу сфера –медицини, ракетној и свемирској индустрији, пољопривреди, социјалној заштити, текстилној и лакој индустрији, саобраћају.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Sta reci 09.03.2023. 07:58
    Oktobarska revolucija i ubistvo cara rusije, moguce da ce ubrzo da bude majska ili junska revolucija.
    Kad je narodu najteze - pokazu karakter.
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена Русија ће искористити свој утицај да резолуција о Сребреници не буде усвојена
Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару Средњошколци из Источног Сарајева на Сверуском патриотском форуму у Краснодару
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    19h 20m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    10h 18m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    18h 44m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    16h 59m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    18h 38m
    0