Путин унаприједио Кадирова

05.10.2022. 20:10
0
ИЗВОР: in4s.net

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров од данас има чин генерала-пуковника. О томе га је лично обавијестио предсједник Русије Владимир Путин, објавио је Кадиров на свом званичном Телеграм каналу.

- Предсједник Русије додијелио ми је чин генерал-пуковника и Владимир Владимирович ме је лично обавијестио о томе и честитао ми. Неизмјерно сам захвалан нашем врховном команданту на томе што веома цијени моје заслуге - написао је Кадиров.

Лидер Чеченије је рекао да је ово за њега велика част.

- Обећавам да ћу оправдати унапријед указано повјерење - написао је Кадиров.

Кадиров је био и шеф службе безбједности у Чеченији. Од 2007. године, обавља функцију предсједника (лидера) ове Републике, у саставу Руске Федерације. Обављајући дужности у војсци и обавјештајним службама, стекао је чин генерал-лајнтнанта.

За време специјалне операције у Украјини, током битке за Маријупољ гдје је лично надгледао чеченске трупе, 28. марта 2022, Путин му је додијелио чин генерал-лајтнанта.

Коментари 0
Повезане вијести
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци Путин: Познати извршиоци, сада треба сазнати ко су налогодавци
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    6h 25m
    0
  • Слани мафини
    15h 46m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    17h 41m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    15h 35m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    10h 4m
    3