Путин за увођење почасног звања - Мајка херој

14.06.2022. 13:38
0
ИЗВОР: srna.rs

Руски предсједник Владимир Путин предложио је да се врати почасно звање "Мајка херој" и да жене са таквим звањем добијају од државе милион рубаља /око 16.800 евра/.

Путин сматра да и жене које добију Орден родитељске славе или друге ордене требају да добијају по 500.000 /око 8.400 евра/ и по 200.000 рубаља /око 3.300 евра/.

Како преноси "Руска ријеч", Путин је објаснио да су руске власти одлучиле да обнове и прошире прописе који се односе на мјере пружања социјалне подршке породицама са много дјеце, односно троје и више.

- Треба вратити, и то желим посебно да истакнем, као што је било у совјетско доба, почасно звање `Мајка херој` - наводи руски лидер.

Раније је Татјана Буцка, први замјеник предсједника Комитета Државне думе за питања породице, жена и дјеце, изјавила да су посланици дошли на идеју да поново уведу звање "Мајка херој" за жене које имају много дјеце.

Са иницијативом да се врати то звање предсједнику Русије обратила се Наталија Карпович, предсједник Удружења породица са много дјеце града Москве, а руски лидер је прихватио тај приједлог. 

Коментари 0
Повезане вијести
Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА
Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“ Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“
Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици Руски космонаути поставили рекорд за најдужи боравак на свемирској станици
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    12h 57m
    0
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    11h 5m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    8h 41m
    1
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    11h 19m
    0
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    10h 8m
    0