Рад угоститељских објеката до поноћи у Српској

19.01.2022. 17:36
0
ИЗВОР: СРНА

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак којим се препоручује Влади Републике Српске да измијени и допуни уредбу којом би се ограничило радно вријеме свим врстама угоститељскиох објеката од 6.00 до 24.00 часа, док би ноћни клубови и даље могли радити од 6.00 до 2.00 часа иза поноћи.

Изузетно, ако је актом јединице локалне самоуправе прописано краће радно вријеме, примјењиваће се радно вријеме прописано актом јединице локалне самоуправе, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Истим закључком Републички штаб за ванредне ситуације на данашњој сједници налаже Министарству унутрашњих послова, те Републичкој управи за инспекцијске послове и органима јединица локалне самоуправе задуженим за послове инспекције и комуналне полиције да врше контроле придржавања и провођења мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења вируса корона и о томе доставе извјештај Стручно-оперативном тиму овог штаба.

Ова уредба ступиће на снагу након што је усвоји Влада Републике Српске, односно наредног дана од дана објављивања у Службеном гласинку Републике Српске.

Републички штаб за ванредне ситуације данас се упознао о Информацији о приједлогу измјене Упутства за одређивање мјере карантина и изолације и дефиницију случаја ковид 19 у Републици Српској којег је дао Институт за јавно здравство Републике Српске.

Међу кључним измјенама Упутства су укидање обавезе карантина за особе које су примиле бустер дозу вакцине против вируса корона, а биле су у контакту високог ризика са потврђеним или вјероватним случајем вируса корона.

Предвиђено је и скраћивање периода изолације за особе које су потврђени или вјероватни случај, а вакцинисане су са двије или три дозе вакцина против вируса корона, на седам дана, уз испуњен услов да најмање 48 сати немају повишену температуру без кориштења антипиретика и да имају значајно побољшање осталих симптома.

Републички штаб за ванредне ситуације задужио је Институт за јавно здравство Републике Српске да здравственим установама достави детаљно Упутство са свим предложеним измјенама, а које ће бити објављено и на званичној интернет страници Института за јавно здравство Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Аустрија укинула сва корона правила за улазак у земљу Аустрија укинула сва корона правила за улазак у земљу
Корона убрзала раст животних осигурања Корона убрзала раст животних осигурања
Не ради систем који је Влада Српске платила 1,5 милиона КМ Не ради систем који је Влада Српске платила 1,5 милиона КМ
Најчитаније
 • Привремене обустава саобраћаја на подручју града Источно Сарајево
  20h 23m
  0
 • Невријеме у Њемачкој
  14h 44m
  0
 • Почела са радом апликација за праћење цијена горива у Српској
  17h 24m
  0
 • Одржано гусларско вече у част Срђан Трифковића у Источном Сарајеву (ФОТО)
  14h 33m
  0
 • Димитрије Игњић ученик генерације Средње школе „28. јуни“
  19h 0m
  1