Радовић: Власт се уплашила нових правила - СДС ће зауставити нерегуларности на изборима

02.10.2022. 13:46
0
ИЗВОР: katera.news

Милан Радовић, замјеник предсједника СДС на ванредној прес конференцији Главног изборног штаба СДС, поручио је да се власт уплашила нових правила на изборима и врши притисак како би покушали прекрајати изборну вољу грађана.

Према његовим ријечима СДС се добро спремио и зауставиће све нерегуларности на изборима, а починиоце, пријавити надлежним органима.

 - Наши посматрачи, чланови бирачких одбора и правни тимови су на терену и овај пут се на изборну вољу грађана неће моћи утицати - рекао је Радовић.

Он каже да у већини градова, осима Зворника, Добоја, Козарске Дубице и Приједора у којем је било и ухапшених, на гласачким мјестима нема значајних проблема и ометања избора.

- У Зворнику је хаотична и критична ситуација. Покушавају да уз помоћ сумњивих љекарских налаза уводе људе да гласају умјесто њих. Посматрачи покушавају да такве ствари уведу у записник, али им се то не дозвољава. Исто таку у имамо информације да у Зворнику лица нуде новаца у замјену за глас - рекао је Радовић и поручио да ће СДС и људи на терену урадити све да се то заустави.

Он је додао да је у Добоју нападнут посматрач ЦИК-а.

- Поред тога у селу Ченгић код Бијељине имамо ситуацију да се 80 грађана пријавило са љекарским налазима сљепила, које је потписала Данијела Ђукин, директорица Дома здравља у Бијељини. Овај случај ћемо, поред осталих надлежних институција, пријавити и љекарској комори - истакао је Радовић.

Очигледно је, каже он, да је власт у страху и да покушава да на силу утиче на резултате избора.

- Позивам полицију тужилаштво и СИПА да изађу на терен, како би успјели да мирно и достојанствено завршимо овај изборни дан - истакао је Радовић и дода да је излазност  за сада добра и да је за два процента већа у односу на прошле изборе.

Предсједник Одбора за безбједност СДС Перица Станић  је позвао чланове бирачких одбора и посматраче на изборима да не дозволе себи да због других иду у затвор.

- У Новом Граду је смјењен бирачки одбори и пет лица лишено слободе. То треба да буде науку и другима . Желимо да избори прођу најбољем реду. Позивамо МУП, СИПА, надлежна тужилаштва, да реагују у случајевима изборних крађа и неправилности - казао је Станић и додао:

- Доброј је што је изборни процес значајно унапрјеђен и надам се да ће то у значајној мјери допринијети  регуларности избора. Правни тим СДС ће тужилаштву предати све неправилности које могу утицати на резултат избора - поручио је Станић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност Затворена гласачка мјеста на сјеверу КиМ: Изузетно ниска излазност
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    2h 30m
    0
  • Трудница теже повријеђена након напада пса луталице
    20h 13m
    0
  • Поште Српске привремено затвориле испоставу у шалтер сали Општине Источна Илиџа
    21h 28m
    0
  • Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
    14h 30m
    5
  • Јуначки синови Српске Илиџе одбранили своја огњишта (ФОТО)
    22h 4m
    0