Расвијетљено 14 кривичних дјела у Палама и Источном Старом Граду

13.09.2019. 13:18
1
ИЗВОР: СРНА

Полиција је расвијетлила 14 кривичних дјела тешка крађа на подручју општина Источни Стари Град и Пале које су почињене од децембра прошле године до овог мјесеца, речено је на конференцији за новинаре Полицијске управе Источно Сарајево.
Начелник Полицијске управе Бранимир Шеховац рекао је да се кривична дјела односе на провале у куће, викендице и станове. 

-Приликом рада на расвјетљавању ових кривичних дјела извршени су претреси на више локација на подручју Пала и Кантона Сарајево, због сазнања да се одређена лица могу довести у вези са извршењем дјела и том приликом пронађена је већа количина отуђених предмета. Због извршења ових кривичних дјела остварили смо неопходну сарадњу са МУП-ом Кантона Сарајево која је резултирала успјехом - навео је Шеховац. 

Шеховац је додао да ће извјештај о почињеном кривичном дјелу против извршилаца тешких крађа бити достављен Окружном јавном тужилаштву Источно Сарајево. 

Према његовим ријечима, припадници Полицијске управе Источно Сарајево настављају рад на овим предметима, а пронађени, отуђени предмети су у службеним просторијама Управе и биће враћени власницима у складу са Законом о кривичном поступку. 

Шеховац је истакао да је полиција, с циљем спречавања недозвољеног промета дроге, на подручју Пала претресла стан и друге просторије које користи лице са Пала чији су иницијали М.К. и одузела килограм марихуане, због чега ће против њега бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу недозвољени промет дроге. 

-Ово лице један је од осумњичених за извршење кривичних дјела тешка крађа - навео је Шеховац и додао да ће полицијски службеници наставити да предузимају све мјере с циљем заштите личне имовинске сигурности грађана. 

Начелник Сектора криминалистичке полиције Небојша Поповић рекао је да се у везу са овим кривичним дјелима, осим М.К, доводе и лица чији су иницијали Ц.М. и А.Б. 

-Полиција је на подручју општина Пале и Источни Стари Град од децембра прошле до септембра ове године претресла шест станова и других просторија које користе осумњичена лица - пет на подручју Пала и један стан на подручју Кантона Срајево - изјавио је Поповић. 

Поповић је навео да је током претреса станова пронађено и одузето више мобилних телефона, већа количина златног и сребрног накита за које постоји основа сумње да потичу из кривичног дјела, ловачке ножеве, пиштољ, скупоцјене сатове, марихуану и муницију. 

Он је рекао да је од укупно 14 тешких крађа на подручју општине Пале извршено 11, а на подручју општине Источни Стари Град три. 

Према његовим ријечима, по комплетирању овог предмета надлежном тужилаштву Источно Сарајево против М.К. биће поднесен извјештај и о почињеном кривичном дјелу недозвољена производња и промет оружја и екслозивних средстава и недозвољена производња дроге. 

Поповић је истакао да расвјетљавање кривичних дјела потврђује континуитет рада свих полицијских службеника, што је и био један од приоритета полицијског рада у овој години. 

Срна незванично сазнаје да су тешке крађе извршили Младен Ковачевић звани Фела, Милан Церовић и Бењамин Агановић. 

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Giša 13.09.2019. 18:25
    Nemojte vrući vode.
Повезане вијести
Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу Априлска филмотека посвећена Горану Паскаљевићу
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    18h 44m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    16h 19m
    6
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    2h 18m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    21h 27m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    45m
    0