Разговарано о изградњи гондоле од Перућца до Митровца на Тари

13.04.2021. 15:11
0
ИЗВОР: СРНА

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић разговарао је данас са представницима општине и туристичке организације Бајина Башта о изградњи гондоле од Перућца до Митровца на Тари.

Љевнајић је рекао да са општином Бајина Башта постоје заједничке идеје, те да их руководство Олимпијског центра подржава.

- Изградњом гондоле заокружили бисмо `чаробни прстен` који би ишао од Вишеграда до Бајине Баште, па даље са Бајине Баште на Тару, те са Таре до Златибора и преко Мокре горе - објаснио је Љевнаић и подсјетио да Олимпијски центар "Јахорина" ускоро преузима управљање Адрићградом, те да је у току фаза планирања.

- Циљ нам је да гости, који дођу на Јахорину, на Златибор и бораве по седам дана, бар два дана бораве и у тој регији. Најприје мислим на Андрићград, Вишеград, Бајину Башту - рекао је Љевнаић.

Он је нагласио да је намјера направити једну потпуно нову туристичку регију.

- У тај дио Југославије, у посљедњих 50 година најмање се улагало и то је наша највећа предност јер је нетакнута природа. То је бисер Европе - поручио је Љевнаић.

Љевнаић каже да се енергијом, којом је и Јахорина заживјела, може направити једна велика европска атракција.

Он истиче да је одлука да Андрићград буде додијељен на управљање Олимпијском центру нови изазов који ће са постојећом енергијом бити реализован и који ће спојити Републику Српску и Србију туристичким пројектима.

Помоћник предсједника општине Бајина Башта за туризам, спорт и омладину Миленко Ордагић захвалио је Љевнаићу за иницијативу да и ова општина буде укључена у пројекат.

- Поред Гондоле, то је једна шира туристичка прича. Заиста смо почаствовани позивом и надамо се да ћемо успјети то да и реализуемо - рекао је Ордагић.

Он је рекао да је туризам у Бајиној Башти иначе много заступљен како на Тари, језеру Перућац, тако и на ријеци Дрини, гдје се одржава и много манифестација.

Синиша Спасојевић из Туристичке организације "Тара" изразио је задовољство иницијативом за изградњу гондоле од Перућца до Митровца.

- На неки начин ставља се фокус на средње Подриње и тај дио који је нама туристички најзанимљивији. Да у скорије вријеме на другој страни имамо Андрићград и Вишеград, да тај чаробни туристички прстен заокружимо - рекао је Спасојевић. 

Коментари 0
Повезане вијести
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић У току саслушање осумњичених за убиство двогодишње Данке Илић
Годишњица страдања Милице Ракић Годишњица страдања Милице Ракић
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    22h 50m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    1h 12m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    19h 17m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 5m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    15h 26m
    0