Регистрована козја куга, уништено око 2.500 животиња

22.07.2024. 19:25
1
ИЗВОР: srna.rs

Више од 16.500 коза и оваца тестиране су на вирусну инфекцију познату као козја куга у централној Грчкој, након што је девет животиња позитивно тестирано прошле седмице на пољопривредним газдинствима у тој области, саопштили су неименовани владини званичници.

Портпарол грчке Ваде Павлос Маринакис рекао је новинарима да је у Грчкој откривено избијање вируса козје куге 11. јула, а да је до сада уништено око 2.500 животиња на фармама у региону Ларисе и Трикале.

- Грчка још покушава да утврди извор епидемије козје куге у земљи - рекао је други неименовано званичник.

Према његовим ријечима, више од 100 ветеринара, као и војска, биће распоређено да тестира стоку, а очекује се да ће још 120.000 животиња бити прегледано до петка.

Власти су ставиле у карантин овце и козе широм Тесалије и забраниле њихово клање до 26. јула.

- Наравно, биће још тестова, ако буде потребно. Ради се епидемиолошка истрага како би се утврдило како је све ово почело - рекао је неименовани званичник.

Вирус изазива грозницу, ране и лезије, отежано дисање и дијареју код заражених животиња. Такође, вирус не представља опасност по људско здравље.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    istina 23.07.2024. 14:19
    satanisti iz svjetskog ekonomskog foruma na čelu sa klausom švabom nemaju granica
Повезане вијести
Грцима премијерно приказан документарни филм о спасавању дјеце из Српске Грцима премијерно приказан документарни филм о спасавању дјеце из Српске
Власеничани ће присуствовати премијери филма на грчком острву Tинос Власеничани ће присуствовати премијери филма на грчком острву Tинос
Забачено село на Крфу скрива епску причу о српско-грчком пријатељству Забачено село на Крфу скрива епску причу о српско-грчком пријатељству
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 12m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 14m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    15h 26m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 17m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 11m
    0