Рекордни резултати пословања м:тел-а у 2023. години

28.12.2023. 20:25
1
ИЗВОР: katera.news

Телеком Србија група завршава процес продаје антенских стубова британском фонду Aktis GP, иза којег стоје Свјетска банка и Европска банка за обнову и развој (ЕБРД).

Иако је конкуренција покушала да овај процес испрати дезинформацијама, истина је да је то пракса коју су предузели сви велики телеком оператери попут Дојче Телекома, Телефонике, Водафона и других, како би трансформисали своје пословање а одржавање грађевинске инфраструктуре повјерили компанија којима је то основна дјелатност.

Процесом продаје обухваћени су искључиво антенски стубови, а не и опрема за телекомуникације повезана са њима, као што су базне станице и друга телекомуникациона опрема која је срце сваког телеком оператера.

Компанија м:тел остаје једини закупац антенских стубова и једини власник телекомуникационе опреме чиме су тржиште Републике Српске и безбједност података заштићени, као и корисници и институције које су м:тел-у указале повјерење. „У сваком сегменту свог пословања, м:тел се показао као заштитник имовине Републике Српске и компанија домаћинског пословања. Тако ни у овом случају нећемо дозволити да злонамерним и нетачним информацијама они које наши грађани неће у свом дворишту утичу на нашу репутацију“, нагласила је генерална директорка компаније Јелена Триван.

 

Компанија м:тел ће 2023. годину, на основу досадашњих показатеља, завршити са рекордном добити, значајно већом од пројектоване. Очекује се да ће нето добит за ову годину надмашити и 2022. када је остварена нето добит у висини од 82,3 милиона конвертибилних марака, док ће очекивана ЕБИДА маржа за ову годину износити преко 50%, што је значајно изнад просјека за телекомуникациону индустрију.

 

Позитивни резултати компаније м:тел биће видљиви и на свим значајним финансијским показатељима профитабилности у 2023. години, гдје се очекује раст у односу на све претходне године, чиме се остварују већи поврати на капитал и средства. Свакако највећу корист од ових резултата ће имати акционари, и то кроз раст зараде по акцији, гдје је принос и до сада био далеко већи од приноса оствариваних у сличне облике инвестирања.

 

С обзиром да су и полугодишњи финансијски резултати м:тел поставили изнад других телеком оператера у окружењу, очекује се и да ће крајњи резултат 2023. године увелико надмашити конкуренцију.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Goran 28.12.2023. 22:01
    Dobro posluju, ali loše plaćaju. Svi bi ih podizvođači napustili, ali ne mogu, ucjenjeni su jer ovi imaju monopol
Повезане вијести
Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције Ваше празнично путовање може да почне уз м:тел роминг тарифне опције
"Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел "Бања Лука Фест" и ове године уз подршку компаније м:тел
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 16m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    1h 40m
    0
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    22h 33m
    1
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    16h 24m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    1h 34m
    0