Рукометаши Славије славили у Источном Сарајеву

05.06.2022. 09:59
0
ИЗВОР: sportdc.net

Рукометаши Славије из Источног Сарајева савладали су синоћ у Источном Сарајеву Вишеград 31:22 у четвртфиналу Купа Републике Српске и тако се послије пет година вратили на Final four.

Соколови су одиграли јако квалитетан меч, тек на моменте је концентрација опала екипи Бориса Тешановића, али ипак нису дозволили да ова утакмица буде неизвјесна. Вишеград их је савладао на истом овом мјесту у лиги, али у Купу Соколови нису дозволили да се понови тако нешто.

Фантастично је Славија играла у одбрани у првој половини првог дијела, те је задржала Вишеграђане на свега два поготка за 15 минута игре. Ипак, у наредне четири минуте Вишеград постиже исто толико голова и брзо долазе до 8:6. Одличан је на голу био Стефан Трапара, одбранио је и три седмерца за утакмицу, и био је покретачка снага Плавих.

До полувремена, Славија консолидује поново своје редове и одлази на паузу са +4, 14:10.

Само што је почело друго полувријеме Вишеград постиже два брза гола и долази до 14:12. Неколико дискутабилних судијских одлука, недосуђен седмерац Славији, па онда одузету лопту у контри због наводног погрешног вођења, па онда и компензација на другој страни у виду искључења распламсала је битку на терену, а то је ипак више погодовало Славији. 

Шира клуба и свјежина водили су Славију на убједљиву предност и на крају су је зналачки и сачували за побједу.

Најефикаснији код Славије био је Игор Берибака са девет погодака, а Фарис Раонић је постигао седам. Код гостију, Ђорђо Рацковић је постигао шест, а Дамјан Пецикоза пет.

РК СЛАВИЈА - РК ВИШЕГРАД 31:22 (14:10)
СРЦ "Славија"
Гледалаца: 150
Судије: Обренко Миљковић и Душко Ристанић
Искључење: 12 минута, Вишеград 10 минута

СЛАВИЈА: Гајевић, Тошић 3, Вулетић 5, М. Ковачевић, Симић, Б. Ковачевић 4, Лазаревић, Тушевљка, Тешановић, Лале, Ждрале 1, Берибака 9, Алибеговић 2, Трапара, Ф. Раонић 7, Херић

ВИШЕГРАД: Ђ. Рацковић 6, Ђурић, Д. Рацковић, Кубуровић 2, Бојовић 2, Лакић, Бошковић 1, Д. Пецикоза 5, В. Пецикоза, Л. Рацковић, Вујић, Алексић 2

 

 

Коментари 0
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    4h 37m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    17h 34m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    1h 48m
    1
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    15h 56m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    18h 10m
    3