Русија регистровала суву вакцину против короне

26.08.2020. 09:25
0
ИЗВОР: Танјуг

Министарство здравља Русије регистровало је суву вакцину против вируса корона центра "Гамалеј" за припремање раствора за интрамускуларне ињекције, саопштила је прес служба руског Министарства.

Министарство здравља је издало регистрацију за вакцину ”Гам-КОВИД-Вак-Лио”, коју је развио Научно-истраживачки центар за епидемиологију у микробиологију ”Гамалеј” Министарства здравља Русије, а која је произведена у облику лиофилизата за припремање раствора за интрамускуларне ињекције – наводи се у саопштењу, преноси Спутњик.

Вакцина је регистрована након клиничких тестирања, током којих се лијек показао као ефикасан и безбједан код добровољаца.

Клиничка тестирања вакцине су одржана у периоду од јуна до августа ове године на државном медицинском универзитету “Сеченов” у Москви.

Коментари 0
Повезане вијести
Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају Руси напредују код Харкова: Украјински војници се предају, а официри се свађају
Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО) Војна парада у Москви: Учествовало 9.000 људи (ФОТО,ВИДЕО)
Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус Путин додијелио орден тинејџерима који су спасавали људе током напада на Крокус
Најчитаније
  • Рагиб Халиловић – Херој са Грбавице
    1h 13m
    4
  • Село које је проклео цар Лазар и данас живи клетву
    1h 18m
    1
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    14h 40m
    0
  • Пет лица повријеђено у саобраћајној незгоди на путу Љубогошта - Подроманија
    2h 10m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    13h 13m
    0