Са Романије према Острогу кренуо 31 поклоник

06.05.2022. 09:26
0
ИЗВОР: srna.rs

 Ходочасници, њих 31, кренули су јутрос пјешице са Сокоца ка манастиру Острог, а пут од 230 километара планирају да пређу за шест дана како би се поклонили моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког, уочи великог празника посвећеног овом светитељу.

Потпредсједник Удружења грађана "Свети Василије Острошки" Младен Цвијетић рекао је Срни да је у групи ходочасника 15 жена и 16 мушкараца, те да су се ове године Сокочанима придружили млади из Рогатице, Хан Пијеска, Пала, Мокрог, Источног Новог Сарајева, Фоче и Бијељине.

Он је навео да је то 13. ходочашће ка манастиру Острог, гдје ће се поклонити моштима великог светитеља поводом 12. маја, празника Светог Василија Острошког.

Цвијетић је истакао да су кренули након јутарње молитве, уз благослов свештеника цркве Романијска Лазарица, те да ће пјешке проћи кроз Рогатицу, Фочу, Плужине, Никшић, а у манастир Острог стићи на празнично вечерње 11. маја.

Сокочанин Миланко Крстајић већ пету годину, како је рекао Срни, ходочасти Светом Василију Остошком и сваки пут до сада био је барјактар, што за њега представља додатни понос и част, док је Рогатичанину Милошу Нешковићу ово четврто ходочашће.

Први пут на ходочашће кренули су Јована Анђелић из Бијељине, те Стеван Рајић и средњошколка Данијела Дубочанин са Сокоца, који се уздају у Божију помоћ да ће издржати да путу према светитељу.

Соколачко Удружење грађана "Свети Василије Остошки", уз подршку Црквене општине Соколац, већ 13. пут организује поколиничко путовање манастиру Острог.

Коментари 0
Повезане вијести
У суботу на Острогу помен за страдале у “Олуји” У суботу на Острогу помен за страдале у “Олуји”
Након 33 дана пјешачења стигли на Свету Гору Након 33 дана пјешачења стигли на Свету Гору
Жена преживјела пад са литице код манастира Острог Жена преживјела пад са литице код манастира Острог
Најчитаније
 • У саобраћајној несрећи у Поткрајевима погинуло једно лице
  22h 51m
  0
 • У Палама траже радника и нуде плату од 4.500 КМ
  5h 47m
  12
 • Сунцобран убио жену
  4h 35m
  0
 • Шаровић и Тривић на Романији
  21h 42m
  0
 • Скупштина дала коначно име - Република Српска
  8h 58m
  0