Са Романије према Острогу кренуо 31 поклоник

06.05.2022. 09:26
0
ИЗВОР: srna.rs

 Ходочасници, њих 31, кренули су јутрос пјешице са Сокоца ка манастиру Острог, а пут од 230 километара планирају да пређу за шест дана како би се поклонили моштима Светог Василија Острошког и Тврдошког, уочи великог празника посвећеног овом светитељу.

Потпредсједник Удружења грађана "Свети Василије Острошки" Младен Цвијетић рекао је Срни да је у групи ходочасника 15 жена и 16 мушкараца, те да су се ове године Сокочанима придружили млади из Рогатице, Хан Пијеска, Пала, Мокрог, Источног Новог Сарајева, Фоче и Бијељине.

Он је навео да је то 13. ходочашће ка манастиру Острог, гдје ће се поклонити моштима великог светитеља поводом 12. маја, празника Светог Василија Острошког.

Цвијетић је истакао да су кренули након јутарње молитве, уз благослов свештеника цркве Романијска Лазарица, те да ће пјешке проћи кроз Рогатицу, Фочу, Плужине, Никшић, а у манастир Острог стићи на празнично вечерње 11. маја.

Сокочанин Миланко Крстајић већ пету годину, како је рекао Срни, ходочасти Светом Василију Остошком и сваки пут до сада био је барјактар, што за њега представља додатни понос и част, док је Рогатичанину Милошу Нешковићу ово четврто ходочашће.

Први пут на ходочашће кренули су Јована Анђелић из Бијељине, те Стеван Рајић и средњошколка Данијела Дубочанин са Сокоца, који се уздају у Божију помоћ да ће издржати да путу према светитељу.

Соколачко Удружење грађана "Свети Василије Остошки", уз подршку Црквене општине Соколац, већ 13. пут организује поколиничко путовање манастиру Острог.

Коментари 0
Повезане вијести
За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће За ходочашће до манастира Острог пријавило око 350 учесника из Билеће
Српски глумац креће на ходочашће до Москве: Због сина прелази хиљаде километара Српски глумац креће на ходочашће до Москве: Због сина прелази хиљаде километара
Дио одежде Светог Василија Острошког донесен у цркву у Благају Дио одежде Светог Василија Острошког донесен у цркву у Благају
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    9h 57m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    21h 30m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    21h 11m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    8h 11m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    6h 1m
    0