Са тржишта БиХ повучено 99 бицикала за дјецу

21.03.2023. 10:27
0
ИЗВОР: srna.rs

Са тржишта БиХ повучено је 99 бицикала за дјецу јер су проведена истраживања показала да нису безбједна, саопштила је Агенција за надзор над тржиштем БиХ.

Како би се утврдило да ли бицикли за дјецу испуњавају прописане безбједносне захтјеве извршена су лабораторијска испитивања седам узорака, административна провјера упутстава за употребу и означавања, те визуелна провјера одређених безбједносних карактеристика.

Лабораторијским испитивањем утврђено је да ниједно од седам испитаних бицикала за дјецу није испуњавало безбједносне захтјеве прописане стандардом BAS EN ISO 8098:2015. Као резултат спроведених активности надзора, 99 бицикала за дјецу повучено је са тржишта, а на 108 је извршено отклањање неусклађености.

На основу спроведених активности надзора над тржиштем може се закључити да стање на тржишту БиХ у погледу безбједности бицикла за дјецу није задовољавајуће, те ће због тога надзор бити поновљен, наводе из Агенције.

Надзор су од маја прошле до марта ове године спровеле Агенција за надзор над тржиштем БиХ и тржишне инспекције Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта.

Коментари 0
Повезане вијести
Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
Наставак сарадње са Црвеним крстом Швајцарске и турским Црвеним полумјесецом Наставак сарадње са Црвеним крстом Швајцарске и турским Црвеним полумјесецом
И власт хоће да убрза довођење страних радника у БиХ И власт хоће да убрза довођење страних радника у БиХ
Најчитаније
 • Саобраћајна незгода у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
  13h 28m
  5
 • Више лица привредено због пуцњаве у Сокоцу, разматра се притвор за једног осумњиченог
  22h 21m
  3
 • Геноцид над „непоћуднима“ у НДХ: Злочин у Јеловцима и Раковцу - Пале 1943. године
  1h 40m
  4
 • Заборављени злочин: Убиство цивила из засједе код Средњег
  1h 36m
  1
 • Карић нови директор ДКПТ-а, Тодоровић Института за стандардизацију БиХ
  16h 10m
  0