Самоубилачки напад у Кабулу, погинуло шест цивила

27.03.2023. 14:25
0
ИЗВОР: Танјуг

Најмање шест цивила је погинуло данас у самоубилачком нападу у Кабулу у близини безбjедносног контролног пункта који води до авганистанског Министарства спољних послова, саопштила је полиција.

- Нападач самоубица, прије него што је дошао до мете, идентификован је на контролном пункту и убијен, али је његов експлозив детонирао - рекао је портпарол полиције у Кабулу Халид Задран.

Он је додао да је неколико људи повријеђено, укључујући троје припадника талибанских снага безбједности, преноси Ројтерс.

Задран није открио мету напада, али је до експлозије дошло у прометном центру града у близини контролног пункта, који обезбјеђује улицу у којој се налази неколико зграда владе, укључујући Министарство спољних послова.

Претходно су из болнице, којом управља једна италијанска невладина организација, саопштили да су примили 12 рањених пацијената и два тијела.

Двоје очевидаца рекло је за Ројтерс да су чули јаку експлозију у близини обезбјеђеног подручја, у којем се налазе зграде неколико влада и страних амбасада.

Портпароли полиције, Министарства информисања и Министарство спољних послова нису одмах реаговали на захтјеве за коментар. Узрок експлозије за сада није познат.

Коментари 0
Повезане вијести
Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије Све мање наде да ће бити преживјелих од експлозије
Погинуле најмање три особе у подземним просторијама хидроелектране Погинуле најмање три особе у подземним просторијама хидроелектране
Троје повријеђених и шесторо несталих након експлозије Троје повријеђених и шесторо несталих након експлозије
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    6h 31m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    18h 4m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    17h 45m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    22h 56m
    0
  • Премијера документарног филма "Прича поносног пука"
    22h 10m
    0