Саопштење Болнице "Србија" поводом донације директора "Путева Републике Српске"

08.03.2020. 14:23
15
ИЗВОР: Катера

Вршилац дужности директора предузећа "Путеви Републике Српске" Ненад Нешић, донирао је, прије пар дана, Болници "Србија" у Источном Сарајеву, медицински апарат вриједности 58.500 КМ, за дијагностиковање периферних артеријских болести. Међутим, у медијима се појавила информација да се исти апарат у слободној продаји може набавити за нешто више од 2.500 хиљаде евра.

Слика

В.Д. директора предузећа „Путеви РС“ Ненад Нешић је, у изјави за Катеру, истакао да је Болница „Србија“ послала захтјев и, у прилогу захтјева, предрачун за медицински апарат, те да су они само поступили по захтјеву, одобрили донацију, наведена средства пребацили на рачун, а да је све везано за набавку урадила Болница „Србија“.

Тим поводом огласила се и Служба за односе са јавношћу Болнице „Србија“, путем саопштења, које преносимо у цјелости.

- У „Болници Србија“ одбацујемо нетачне наводе појединих медија о детаљима куповине Апарата за дијагностификовање периферне атеријске болести ABBI(index). С обзиром на то да стално радимо на побољшању наших услуга, у разговору са љекарима затражена је набавка оваквог уређаја. На основу исказане потребе за набавком апарата урадили смо истраживање тржишта и затражили предрачуне од овлаштених увозника медицинских апарата за БиХ. Из "Krajina Group d.o.o Banja Luka" добили смо предрачун у износу од 58.500 КМ. Потом смо се обратили Путевима Републике Српске у нади да ће из овог предузећа да уваже нашу молбу и донирају нам овај апарат, а што је у складу са законским могућностима поменутог предузећа. Након позитивног одговора из Путева Српске спровели смо процедуру у складу са Законом о јавним набавкама БиХ. Спроведен је поступак јавне набавке путем конкурентског поступка (објављен на страници Агенције за јавне набавке БиХ). Понуда је стигла само из предузећа "Krajina Group" из Бањалуке. Понуда је задовољавала техничку спецификацију и опште услове тендера, и у складу са Законом о јавним набавкама исту смо прихватили. Овај апарат, поред Болнице „Србија“ има само УКЦ Републике Српске. Циљ нам је да сви у нашој регији имају најбољу могућу здравствену заштиту и од тога не одустајемо. Напомињемо да ми не можемо да утичемо на формирање цијене понуђача на тржишту БиХ. Уколико некога интересује како се формира цијена, предлажемо да питате понуђаче. Подсјећамо, да је готово од отварања нове зграде Болница „Србија“ предмет негативне кампање појединих медија. Напомињемо, да ћемо заштиту нашег угледа и наших права затражити и пред надлежним судовима. У нову зграду болницу уложено је готово 55 милиона марака. Становницима наше регије на располагању је нова и потпуно опремљена савремена болничка зграда. ЈЗУ „Болница Србија“ је најважнија здравствена установа ове регије и не треба да буде предмет предизборне кампање појединих политичких партија. Још једном одбацујемо као нетачне и злонамјерне наводе појединих медија и неких припадника политичких партија који очигледно желе да уруше углед ове болнице. Садашња управа болнице вратила је пољуљано повјерење пацијената у ову здравствену установу. Неко би, чини се, радије да је супротно и да становници Источног Сарајева и ове регије немају гдје да се лијече. Упозоравамо креаторе негативне кампање да је здравље човјека најважније и да сви заједно треба да радимо на унапређењу здравствeне  заштите. Политичке партије и појединци чија је предизборна кампања усмјерена на дискредитацију „Болнице Србија“, запослених љекара и медицинског особља, увјеравамо да су унапријед осуђени на неуспјех

  • Слика
  • Слика
  • Слика
  • Слика

 

Коментари 15
  • Generic placeholder image
    BATO 10.03.2020. 16:25
    GDJE JE POLICIJA DA IH POHAPSI.
  • Generic placeholder image
    Мико 09.03.2020. 22:48
    Да ли је неко повјеровао у ово? Тешко! Него да се мало провјери куд ке новац отишао послије уплате добављачу?
  • Generic placeholder image
    Dr 08.03.2020. 23:31
    Ево истог апарата. У малопродаји не кошта ни 2000 евра. За претрагу ми је било потребно око 4,5 минута

    https://www.hiberniamedical.ie/shop/blood-pressure-monitors/abi-or-abpi/abpi-md/
  • Generic placeholder image
    Doktor 08.03.2020. 21:59
    hahahah prebacivanje loptice kao djeca u skoli, a svi trebaju snositi odgovornost, pritisnite Krajinu group sad istjerajte ovo do kraja kad je vec isplivalo u javnost i kad su se upecali, u moru najblaze recenovmalverzacija koje se svakodnevno desavaju!
  • Generic placeholder image
    nije bitno 08.03.2020. 20:02
    Standardno...
  • Generic placeholder image
    Odron 08.03.2020. 19:39
    Patetika od saopštenja, ne da vrijeđa inteligenciju već je za krivičnu prijavu
  • Generic placeholder image
    Ко је овдје луд... 08.03.2020. 19:30
    Мала, малена рачунска грешка....само што је аутор саопштења све лијепо објаснио а промашио суштину.
  • Generic placeholder image
    RVI 08.03.2020. 18:47
    STRAŠNO, JESTE UGLEDNI U PM, SAMO OBJAVITE KOJA VAM JE SMRTNOST PACIJENATA I SVE JE JASNO!!! TREBA VAS POHAPSITI A DRZAVU DATI DA VODI POSTENOM DOMACINU!!! FUJ
  • Generic placeholder image
    Simeon 08.03.2020. 18:36
    Sada pitate i dobavljača pa da vidimo čija priča pije vodu... Mada 2500€ za neki medicinski aparat zvuči prilično malo. Pa taj aparat bi svaka ustanova imala da toliko košta.
  • Generic placeholder image
    Nele 08.03.2020. 17:05
    E moj Seslija... pojede te sistem. Bjezi dok mozes.
  • Generic placeholder image
    Dzafer 08.03.2020. 16:51
    Sto rece Dzaferovic... pricace se o ovome 15 dana i narod ce zaboraviti.
  • Generic placeholder image
    Gastabajter 08.03.2020. 16:39
    Odgovor dovoljan za SNSD simpatizere, ali ne i za ostatak planete. Od Novog Zelanda do Aljaske se krste ovom saopstenju.
  • Generic placeholder image
    Nije da nije 08.03.2020. 16:36
    Zivo me zanima na koga bi ovaj dobavljac Krajina prebacio lopticu kada bi ih neko pitao za cijenu aparata...
  • Generic placeholder image
    Ehhh 08.03.2020. 16:34
    Nije majka klela sina sto se kladio...
  • Generic placeholder image
    Sara 08.03.2020. 15:37
    Ljudi moji je li vama ovo vrijedja inteligenciju?
Повезане вијести
Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Наш град у марту постао богатији за 33 бебе Наш град у марту постао богатији за 33 бебе
Најчитаније
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    23h 2m
    0
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    15h 30m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    21h 3m
    2
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    21h 55m
    1
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    1h 3m
    0