Саопштење за јавност ОБО „Илиџански борац"

13.12.2019. 18:54
2
ИЗВОР: Катера

На нашу редакцију данас је стигло саопштење за јавност Општинске борачке организације „Илиџански Борац“ из Источне Илиџе које вам преносимо у цјелости:

-У Независним новинама, од 12. 12. 2019. године, објављен је текст под називом „Тегелтија и Изетбеговић о саставу Савјета министара“. Уз текст објављена је и фотографија на којој се, поред актера разговора, виде и три заставе, од којих је једна застава непостојеће Републике БиХ.
Питамо се, а питамо и г-дина Тегелтију, да ли је прикладно да један високи (али и сви други) функционер који долази из Републике Српске, одржава званичне састанке и сусрете у просторијама гдје су са поносом изложена „знамења“ непостојеће државе, тим прије што је зарад ове државе и ове заставе и почео рат у БиХ, и почињена сва „дјела и недјела“ над српским народом.
Ви сте г-дине Тегелтија кадар српског народа и што је и важније, кадар из Републике Српске, те стога сте могли и МОРАЛИ ултимативно тражити да се спорна застава уклони или да састанак организујете негдје друго – бар сала за састанке имамо на претек.
Да ли се г-дине Тегелтија сјећате колико проблема је имао г-дин Милорад Додик око постављања званичне заставе Републике Српске у згради Предсједништва БиХ, иако се ради о легитиној застави. И та, законом призната застава Републике Срепске, засмета и још увијек смета, редом свим политичарима из ФБиХ, а шта би тек било да је у питању ратна застава.
С тим у вези тражимо од господина Милорада Додика да, као предсједник СНСД-а, предузме одређене санкције према Тегелтији, али и свим другим политичарима из те странке који на овакав бруталан начин понизе, како себе лично и професионалано, тако и институције Републике Српске из које долазе и које представљају.
Апослутно идентичан је захјтев и свим осталим предсједницима и органима свих странака које имају сједиште у Републици Српској, а чији се изабрани представнци и носиоци политичких функција не понашају и не предстваљају Републику Српску на начин како то доликује званичном представнику Републике Српске - наводи се у саопштењу. 

 

ПРЕДСЈЕДНИК СКУПШТИНЕ ОБО “ИЛИЏАНСКИ БОРАЦ“

Горан Шеховац

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Bosko 15.12.2019. 20:29
    Bravo bato!
    Mi smo stvorili Republiku Srpsku!
    Trebamo znati sta su potpisali jer se igraju sa nama, a to nije dobro.
  • Generic placeholder image
    Zana 13.12.2019. 23:03
    Tako je brate
Повезане вијести
Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу Сутра одавање почасти погинулим током првог напада на Илиџу
Застава 125. моторизоване бригаде са Кошара красиће спомен-капелу на Вељинама Застава 125. моторизоване бригаде са Кошара красиће спомен-капелу на Вељинама
Борачка организација ,,Илиџански борац“ одала почаст погинулим борцима (ФОТО) Борачка организација ,,Илиџански борац“ одала почаст погинулим борцима (ФОТО)
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    9h 8m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    18h 0m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    11h 51m
    0
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    15h 36m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    6h 43m
    4