Сарајевски МУП одбио захтјев да се испред Тужилаштва БиХ одржи скуп "Српска пред судом"

30.08.2023. 18:37
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Полицијска управа Нови Град, Управе полиције МУП-а Кантона Сарајево, рјешавајући по захтјеву Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ за одржавање јавног скупа испред Суда и Тужилаштва БиХ, 1. септембра, донијела је Рјешење о забрани јавног окупљања, из разлога неиспуњавања формалних услова, као и из безбједносних разлога.

 - Подносилац захтјева није испунио обавезе прописане Законом о јавном окупљању, а које се, између осталог, огледају у неподузимању наложених додатних мјера, на захтјев надлежног полицијског органа - истиче се у саопштењу МУП-а Кантона Сарајево.

Надлежни полицијски орган је процијенио и да би усљед одржавања предметног јавног скупа наступила стварна опасност од нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

- У складу са Законом о јавном окупљању, надлежна полицијска управа издала је рјешење о забрани одржавања јавног скупа - навели су у саопштењу.

Подсјећамо, Кантонално Министарство саобраћаја није одговорило на захтјев Одбора за заштиту Срба у Федерацији да одобре обуставу саобраћаја у дијелу Сарајева гдје је за петак, у 18 часова, најављено окупљење "Српска пред судом", због оптужнице против предсједника Републике Српске и дирeктора Службеног гласника.

Коментари 0
Повезане вијести
Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници Отказано суђење за злочине над Србима у Јошаници
Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка Намјештени конкурси у институцијама БиХ стара бољка
За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници За данас заказано суђење за злочин над српским цивилима у Јошаници
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    3h 33m
    9
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    23h 42m
    3
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    2h 17m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    18h 30m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    14h 44m
    0