Шаровић: Промијенићемо приоритете у Републици Српској

22.09.2022. 20:16
0
ИЗВОР: katera.news

Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, Мирко Шаровић, изјавио је на предизборном скупу у Дервенти да ће спроводити политику без сукоба, што је једини начин да се гради економски просперитетно друштво.

- Ми желимо да окончамо агонију у којој се тренутно налази Република Српска. Окончаћемо политику свађања са свима у БиХ и региону, са кључним земљама ЕУ, јер то ремети наше планове да се развијамо, градимо бољу друштво и боље шансе за омладину. Моја политика је сасвим другачија, ту нема никакве дилеме. Значи не криза, не изолација, не сукоби, само развој, економија, инфраструктура, и то је оно што треба сваком нашем крају. А када смо економски јаки, онда нам нико ништа не може - поручио је Шаровић.

Он је додао да је позиција градоначелника Дервенте практично отета СДС прије двије године, али то не значи да ће одустати од тога да и на локалним нивоу предводе општину и боре се за њен напредак.  

- Наш приоритет за ову регију биће брза цеста Брод - Дервента – Добој. Можда су раније неки ово обећање дали и изневјерили неколико пута, а ми кажемо сада, да, могуће је, то ће бити наш приоритет и ми ћемо то испунити. Дервента ће осјетити бенефите већ у првој години мандата нове владе коју ће предводити СДС. То ће бити година борбе за нормалан живот, за промјену приоритета, за отварање Републике Српске - додао је Шаровић.

Перо Ђурић, носилац листе СДС за Народну скупштину из изборне јединице 4 изјавио је да ће се у следећем периоду борити за враћање достојанства институција Републике Српске.

- Борићемо се на првом мјесту да Народна скупштина личи на Народну скупштину, да у њој изгласамо законе који се тичу бораца, породица погинулих бораца и инвалида, да борци добију достојанствен борачки додатак. Борићемо се за пољопривреднике, за мајке и вишечлане породице и за све оне којима је потребна равноправност – поручио је Шаровић.  

 

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Милован Бјелица кандидат СДС-а за начелника општине Соколац Милован Бјелица кандидат СДС-а за начелника општине Соколац
Главни одбор: СДС и 9. јануар - услови опстанка Републике Српске Главни одбор: СДС и 9. јануар - услови опстанка Републике Српске
Божовић: Забрана изласка на изборе СДС-у још један корак који води ка укидању Републике Српске Божовић: Забрана изласка на изборе СДС-у још један корак који води ка укидању Републике Ср...
Најчитаније
 • Метеоаларм издао упозорење за девет регија у БиХ
  11h 40m
  0
 • Одржана ванредна скупштина Џудо савеза Републике Српске: Живко Милијаш изабран за предсједника
  8h 48m
  1
 • Шта је Србији потребно да са два бода прође даље?
  10h 6m
  0
 • Најбржи начин да расхладите аутомобил који је био паркиран на сунцу
  10h 46m
  0
 • Сутра нестабилно са локалним пљусковима и грмљавином
  8h 0m
  0