Шаровић: Промијенићемо приоритете у Републици Српској

22.09.2022. 20:16
0
ИЗВОР: katera.news

Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, Мирко Шаровић, изјавио је на предизборном скупу у Дервенти да ће спроводити политику без сукоба, што је једини начин да се гради економски просперитетно друштво.

- Ми желимо да окончамо агонију у којој се тренутно налази Република Српска. Окончаћемо политику свађања са свима у БиХ и региону, са кључним земљама ЕУ, јер то ремети наше планове да се развијамо, градимо бољу друштво и боље шансе за омладину. Моја политика је сасвим другачија, ту нема никакве дилеме. Значи не криза, не изолација, не сукоби, само развој, економија, инфраструктура, и то је оно што треба сваком нашем крају. А када смо економски јаки, онда нам нико ништа не може - поручио је Шаровић.

Он је додао да је позиција градоначелника Дервенте практично отета СДС прије двије године, али то не значи да ће одустати од тога да и на локалним нивоу предводе општину и боре се за њен напредак.  

- Наш приоритет за ову регију биће брза цеста Брод - Дервента – Добој. Можда су раније неки ово обећање дали и изневјерили неколико пута, а ми кажемо сада, да, могуће је, то ће бити наш приоритет и ми ћемо то испунити. Дервента ће осјетити бенефите већ у првој години мандата нове владе коју ће предводити СДС. То ће бити година борбе за нормалан живот, за промјену приоритета, за отварање Републике Српске - додао је Шаровић.

Перо Ђурић, носилац листе СДС за Народну скупштину из изборне јединице 4 изјавио је да ће се у следећем периоду борити за враћање достојанства институција Републике Српске.

- Борићемо се на првом мјесту да Народна скупштина личи на Народну скупштину, да у њој изгласамо законе који се тичу бораца, породица погинулих бораца и инвалида, да борци добију достојанствен борачки додатак. Борићемо се за пољопривреднике, за мајке и вишечлане породице и за све оне којима је потребна равноправност – поручио је Шаровић.  

 

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Божовић нови предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа (ФОТО) Божовић нови предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Источна Илиџа (ФОТО)
СДС Фоча: Утврдити одговорност за лоше пословање ПВиК „Изворa“ СДС Фоча: Утврдити одговорност за лоше пословање ПВиК „Изворa“
Изборна скупштина СДС-а 11. јуна у Бањалуци Изборна скупштина СДС-а 11. јуна у Бањалуци
Најчитаније
 • Бачена бомба у двориште породичне куће у Сокоцу
  19h 22m
  3
 • Сокочанин аутом ударио двојицу суграђана
  19h 45m
  0
 • Београђани желе да оживе паљанско предузеће
  20h 35m
  6
 • Преминуо Синиша Драшковић
  13h 23m
  1
 • Полицајци ће уз пиштољ носити и ПОС терминале
  21h 0m
  0