Шаровић: Промијенићемо приоритете у Републици Српској

22.09.2022. 20:16
0
ИЗВОР: katera.news

Кандидат за српског члана Предсједништва БиХ, Мирко Шаровић, изјавио је на предизборном скупу у Дервенти да ће спроводити политику без сукоба, што је једини начин да се гради економски просперитетно друштво.

- Ми желимо да окончамо агонију у којој се тренутно налази Република Српска. Окончаћемо политику свађања са свима у БиХ и региону, са кључним земљама ЕУ, јер то ремети наше планове да се развијамо, градимо бољу друштво и боље шансе за омладину. Моја политика је сасвим другачија, ту нема никакве дилеме. Значи не криза, не изолација, не сукоби, само развој, економија, инфраструктура, и то је оно што треба сваком нашем крају. А када смо економски јаки, онда нам нико ништа не може - поручио је Шаровић.

Он је додао да је позиција градоначелника Дервенте практично отета СДС прије двије године, али то не значи да ће одустати од тога да и на локалним нивоу предводе општину и боре се за њен напредак.  

- Наш приоритет за ову регију биће брза цеста Брод - Дервента – Добој. Можда су раније неки ово обећање дали и изневјерили неколико пута, а ми кажемо сада, да, могуће је, то ће бити наш приоритет и ми ћемо то испунити. Дервента ће осјетити бенефите већ у првој години мандата нове владе коју ће предводити СДС. То ће бити година борбе за нормалан живот, за промјену приоритета, за отварање Републике Српске - додао је Шаровић.

Перо Ђурић, носилац листе СДС за Народну скупштину из изборне јединице 4 изјавио је да ће се у следећем периоду борити за враћање достојанства институција Републике Српске.

- Борићемо се на првом мјесту да Народна скупштина личи на Народну скупштину, да у њој изгласамо законе који се тичу бораца, породица погинулих бораца и инвалида, да борци добију достојанствен борачки додатак. Борићемо се за пољопривреднике, за мајке и вишечлане породице и за све оне којима је потребна равноправност – поручио је Шаровић.  

 

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен СДС иде на изборе без обзира што је рачун угашен
Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“ Ово је списак 47 појединаца и фирми из БиХ на америчкој „црној листи“
Миличевић: Рачун СДС-а је угашен Миличевић: Рачун СДС-а је угашен
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    19h 58m
    12
  • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
    23h 2m
    0
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    14h 42m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    13h 55m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    16h 3m
    1