СДС: Тражићемо посебну сједницу Народне скупштине

22.11.2019. 16:13
0
ИЗВОР: БН

-На основу оних информација којима располажемо, Предсједништво СДС је оцијенило да усвојени документ о процесу реформи војске директно уводи Босну и Херцеговину и Републику Српску у НАТО процес интеграција – рекао је предсједник Српске демократске странке Мирко Шаровић, након сједнице Предсједништва СДС одржане данас у Бијељини.

-Такав документ који није разматран на сједници Народне скупштине Републике Српске у директној је супротности са одлуком Народне скупштине о војној неутралности и принципу када је у питању војно сврставање да у безбједносно-војном смислу Република Српска може бити само тамо гдје је и Србија – рекао је Шаровић.

Шаровић је истакао да ће у наредним данима Клуб посланика СДС у НСРС затражити сазивање посебне сједнице Народне скупштине како би имали релевантне информације и како би се овај документ могао предочити посланицима али цијелокупној јавности.

-Не видимо разлог било какве тајности јер се ради о документу о стратешком документу од виталне важности који интересује све јер се ради о једном од најважнијих документа који је креиран у последњих неколико година – истакао је предсједник СДС.

-Ако документ није битан као што каже господин Додик, зашто се држи у тајности, зашто је послан у НАТО штаб у Брисел и зашто на њега сагласност треба да да команда НАТО-а – упитао је Шаровић.

Предсједништво СДС је констатовало да је ово једна од највећих грешака Милорада Додика која може да има далекосежне последице за све у Републици Српској и да се усвојеним документом јасно активира МАП без обзира што је назив документа промијењен.

-Поред расправе у Народној скупштини повешћемо обимне разговоре у јасности на ову тему и питања прослиједити и нашим одборима широм Републике Српске ових дана. Ово питање ће обиљежити цијелу 2020. годину а можда и дуже – закључио је предсједник СДС Мирко Шаровић. 

Коментари 0
Повезане вијести
Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице Славиша Мазић кандидат СДС за начелника Власенице
Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у Миличевић: Ријешили смо проблем личних примања наших запослених у СДС-у
Пронађено рјешење за плате радника СДС-а Пронађено рјешење за плате радника СДС-а
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    13h 3m
    0
  • Крађа у Палама
    11h 21m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    7h 48m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    10h 36m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    3h 57m
    0