Седмогодишњакиња скупила новац за лијечење дјевојчице ометене у развоју

07.02.2021. 19:42
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Да се најбоље види срцем, те и да су дјеца најбољи људи међу нама, најбољи је примјер седмогодишња дјевојчица из Краљева, Мила Станковић, која је сама правила новогодишње честитке, које је касније продавала од врата до врата, а сав новац добијен продајом, поклонила је дјевојчици са сметњама у развоју која сама са мајком живи у веома тешким условима.

Сваког дана прије и послије школе, Милица Качаревић са кћерком Маријом препјешачи три и по киломтера од аутобуске станице на магистралном путу до куће у Витковцу у којој саме живе. У њој само једна соба условна за живот, а купатила нема, пише портал РТС.

Ускоро ће бити боље, јер су се хумани људи јавили да олакашају живот тринаестогодишњој дјевојчици са сметњама у развоју и њеној мајци.

– Многи су се јавили и одазвали, али највише ме је изненадила дјевојчица од седам година, Мила – каже Милица.

Хуманост Миле Станковић пробудила се послије гледања прилога о једногодишњем Оливеру Пал Гајодију коме је требао новац за лијечење ретке и тешке болести, преноси Блиц.

– И онда сам скупљала паре за њега и у међувремену су сакупљене. Тада је чика Никола рекао да скупимо за Марију – рекла је Мила.

Мама мале хуманитарке Андријана Станковић каже да је Мила прво покушавала да продаје играчке, међутим сву дјецу коју је питала, нико није хтио да јој помогне.

– И онда је дошла на идеју да продаје честитке од врата до врата, ишла је од куће до куће. Неко јој је давао паре, неко није али углавном она је била упорна и скупила је. Једно вече ја сам јој рекла – узми свој новац купи себи бомбоне, а она је рекла: Мама ја сам те паре скупила и не дирам тај новац, дај ми ти за моје бомбоне – прича Андријана.

Још више од шест и по хиљада динара, Марији и Милици значи ново познанство.

– Дошла је и да се игра. Она је толико донијела мојој кћерки и пакетиће и толико је хумано једно дијете да стварно немам ријечи – истиче Милица Качаревић у разговору за РТС.

Иако је тек ђак првак, Мила већ сања озбиљне снове о љепшој будућности.

– Да сам милионерка, ја бих свој дјеци помогла – поручује Мила Станковић из Краљева.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела Дјевојчица пала са 13. спрата и преживјела
Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима Пале: Радомир Вучковић пронашао новац и вратио га власницима
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    13h 29m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    4h 27m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    12h 53m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 8m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    12h 47m
    0