Сеферовићи осуђени на затворске казне због трговине дјецом

19.07.2021. 13:15
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Окружни суд у Бањалуци осудио је Јасмина Сеферовића на пет и по година затвора због трговине дјецом у Републици Српској и заснивања ванбрачне заједнице са дјевојчицом (15). Сеферовић је уједно дужан да оштећеној Л.С. плати 5.000 марака.

Отац првооптуженог Јасмина, Љубо Сеферовић, познат и по суђењу у предмету “Џенан Мемић”, осуђен је у бањалучком Окружном суду на новчану казну од 5.000 марака, јер је свом сину помогао да заснује ванбрачну заједницу са малољетницом.

Љубо Сеферовић је “брак” свог сина платио 2.000 марака преко Вестер униона, а новац је легао на рачун мајке малољетне дјецојчице Алмасе С. у Мостару која је у бањалучком суду осуђена на условну казну од годину дана и новчану казну од 300 марака.

Републичко јавно тужилаштво теретило је Јасмина Сеферовића да је тјерао своју ванбрачну малољетну супругу да проси сваки дан испред тржних центара у Бањалуци и Сарајеву, а када несрећна дјевојчица не би донијела новац, он ју је тукао не бирајући мјесто.

– Малољетница је без знања своје мајке отпутовала за Бањалуку и почела заједнички живот с Јасмином Сеферовићем. Живјели су у изнајмљеној кући, коју су користили бројни чланови породице Сеферовић. Јасмин Сеферовић је убрзо присилио Л.С. да проси – наводило се у оптужници.

Тада петнаестогодишња дјевојчица просила је испред тржних центара у Бањалуци, али и Сарајеву, а свакога дана морала је Сеферовићима прикупити довољну количину новца. Када није доносила новац, 15-огодишњу дјевојчицу је тукао Јасмин, о чему су свједочиле бројне повреде по њеном тијелу.

Јасмин Сеферовић је тјерао малољетницу да проси и када је ова остала трудна, па и када је у октобру 2019, са 16 година, родила дјевојчицу К.

Тада се у читаву причу укључује и Јасминов отац, Љубо Сеферовић, много познатији по томе што му се у критично вријеме судило због наводног изазивања саобраћајне несреће, која је довела до смрти Џенана Мемића у Сарајеву.

– Љубо Сеферовић је мајци дјевојчице Алмаси С. из Мостара преко “Wестерн Униона” уплатио 2.000 марака како би она дозволила брак своје кћерке с Љубиним сином Јасмином – објаснио је раније извор из истраге.

Алмаса С, мајка дјевојчице Л.С, оптужена је за помагање, односно да је уз новчану накнаду дала сагласност за брак своје малољетне кћерке с Јасмином Сеферовићем.

Коментари 0
Повезане вијести
Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих Млади иноватори Матеј Влашки и Марко Поповић освојили златну награду на ИНОСТ-у младих
Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ Тешка саобраћајка у Бањалуци, двије особе превезене на УКЦ
Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО) Ученици Средње музичке школе из Источне Илиџе успјешни у Бањалуци (ФОТО)
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 13m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    3h 41m
    5
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    16h 51m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    17h 23m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    22h 56m
    0