Шеховац: Бошњачка ратна удружења могу да се окупљају у свом кругу

03.01.2023. 16:55
1
ИЗВОР: srna.rs

Нико не може утицати на обиљежавање Дана Републике Српске, 9. јануара, а бошњачка ратна удружења слободно могу да окупљају у свом кругу и својој Федерацији БиХ, рекао је данас предсједник Скупштине општинске Борачке организације "Илиџански борац" Горан Шеховац.

Поводом најаве окупљања бошњачких ратних удружења против обиљежавања Дана Републике, Шеховац им је поручио да се баве економским питањима, а не тиме да ли Срби обиљежавају Дан Републике Српске.

Он сматра да и данас постоји заблуда међу Бошњацима, истичући да их њихов ментор /предсједник СДА Бакир/ Изетбеговић подстиче на такве ствари, те да он треба да им објасни како у економском смислу живе борци у ФБиХ.

- Желим да поручим да су Република Српска и Српско Сарајево вјечни и бошњачка удружења се не смију играти с тим јер доводе у питање опстанак БиХ - рекао је Шеховац Срни.

Он је напоменуо да је Источно Сарајево током Одбрамбено-отаџбинског рата изгубило више од 4.000 бораца.

- Што се тиче нас бораца, нека се бошњачка ратна удружења слободно окупљају у свом кругу и својој Федерацији БиХ, али што се тиче Републике Српске она је вјечна и за њу смо гинули - рекао је Шеховац.

Он је истакао да се не би смјело допустити да сва та реторика оде у негативном смјеру.

- Поручио бих да су у Републици Српској сви добродошли на Дан Републике и сваки други дан без обзира на националност, јер ми поштујемо све грађане ове земље - рекао је Шеховац.

Шеховац је подсјетио да су борци Републике Српске створили Републику, те да ће је бранити и данас како су то чинили током Одбрамбено-отаџбинског рата.

Бошњачка удружења простекла из минулог рата најавила су за сутра окупљање у Музеју храбрости у Сарајеву, поводом обиљежавања Дана Републике Српске 9. јануара, а позвали су све, од Зелених беретки до Удружења генерала.

Свечаним дефилеом у Источном Сарајеву ће у понедјељак, 9. јануара, бити прослављен 31 година постојања Републике Српске.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Leo 03.01.2023. 21:25
    Da li je i Katera rezultat borbe ovakvih vojvoda sa Ilidze,pa se i komentari brišu,u kojima se on pominje..
    Znači ipak je komentar bio na mjestu..
    P.S.Ceka se ponovno uklanjanje komentara
Повезане вијести
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Милица Боровчанин: „Велико задовољство је бити међу награђенима“ Милица Боровчанин: „Велико задовољство је бити међу награђенима“
Поводом рођендана Републике Српске 32 торте са мотивима Поводом рођендана Републике Српске 32 торте са мотивима
Најчитаније
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    20h 5m
    3
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    21h 10m
    4
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    14h 53m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    15h 59m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    11h 7m
    0