Шеранић: Охрабрују подаци о броју обољелих у посљедње три седмице

18.09.2020. 14:31
0

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић истакао је да је охрабрујућа чињеница да укупан седмични број новообољелих идентичан у посљедње три седмице.

Шеранић је током састанка са амбасадором Велике Британије у БиХ Метјуом Филдом рекао да за сада не постоји велики притисак на болнице у смислу броја пацијената којима је потребна болничка здравствена њега.

- Важно је да одржимо дисциплину када су у питању мјере и уважавање препорука које дају званичне здравствене институције. Одговорност је на појединцу и локалним срединама - нагласио је Шеранић.

Током састанка разговарано је о изазовима и досадашњим искуствима када је у питању сузбијање вируса корона и мјерама које су у Републици Српској спроведене.

Шеранић и Филд разговарали су и о плановима и реорганизацији код пријема пацијента у консултативно-специјалистичке амбуланте, као и мјерама јачања капацитета у болницама посебно пред сезону грипа, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.

Шеранић је делегацију Амбасаде Велике Британије у БиХ упознао са тренутном реорганизацијом која подразумијева јачање капацитета ковид болница у Бањалуци, Бијељини и Фочи, а које ће бити у могућности да збрину пацијенте који се лијече од овог обољења.

На састанку је било ријечи и о вакцинацији против грипа и могућностима набавке вакцине против вируса корона.

Шеранић се захвалио за подршку здравственом и систему социјалне заштите у претходним годинама и у вријеме пандемије корона вируса, а разговарано је о могућности даље сарадње и подршке за јачање капацитета здравстевног система у Републици Српској.

Коментари 0
Повезане вијести
Извјестан PSR тест за улазак у Србију
Шеранић: За сада није у плану затварање школа
Сарајево: Средњошколци ће опет похађати онлајн наставу
Најчитаније
 • Коме је подметнута ауто-бомба у Сокоцу
  19.10.2020
  0
 • Обавезне маске на отвореном, забрана окупљања више од 10 особа
  20.10.2020
  11
 • Влада Српске смијенила Марка Кубатлију
  20.10.2020
  10
 • Пале: Пооштрене мјере с циљем заштите од вируса корона
  19.10.2020
  6
 • Крађа у Источном Новом Сарајеву
  20.10.2020
  0