Шест радника УИО осумњичено за злоупотребу положаја

03.02.2021. 09:28
0
ИЗВОР: Срна

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ спроводе на подручју Тузле акцију усмјерену против шест радника Управе за индиректно опорезивање /УИО/ БиХ, осумњичених да су примали дар или други облик користи како не би открили незаконитости приликом увоза робе на подручје БиХ.

Током истраге коју води Тужилаштво БиХ прикупљени су докази да су осумњичена лица запослена у Групи за спречавање прекршаја и кријумчарења регионалне канцеларије УИО БиХ у Тузли починила коруптивна кривична дјела тако што су примали дар или други облик користи да не би предузели радње које су морали предузети ради откривања незаконитости приликом увоза робе на подручје БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Након што активности на терену у потпуности буду завршене, поступајући тужилац донијеће одлуку о даљим активностима у предмету, наводи се у саопштењу.

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /Сипа/ започели су јутрос претресе лица, стамбених објеката и покретних ствари на шест локација због злоупотребе положаја и овлаштења, те примања дара или других облика користи, рекао је Срни портпарол Сипе Лука Миладиновић.

Миладиновић је навео да се претреси врше у Тузли, Бијељини, Градачцу, Лукавцу и Лончарима, те да је ријеч о наставку активности у оквиру предмета под кодним називом "Бренд".

Коментари 0
Повезане вијести
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет Предложен притвор за 18 лица и мјере забране за њих пет
Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге Еуропол: У БиХ срушен најужи круг глобалног краља дроге
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 3m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    21h 36m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 10m
    2
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    20h 16m
    0
  • Није прихваћен вето на Изборни закон и Закон о референдуму
    20h 38m
    0