Сигал: Спољни субјект провоцира ове двије земље

01.03.2022. 21:59
2
ИЗВОР: glassrpske.com

Холивудски глумац Стивен Сигал, који је дугогодишњи пријатељ руског предсједника Владимира Путина, а прошле године учланио се и у странку која је блиска Кремљу, коментарисао је војну операцију у Украјини.

- Многи од нас имају пријатеље и породицу и у Русији и у Украјини. На обје стране гледам као на једну породицу и збиља вјерујем да је то питање спољног субјекта који троши велику количину новца на пропаганду и провоцирање ових двију земаља да буду у међусобном сукобу - рекао је за "Fox News".

Сигалу је 2017. забрањен улазак у Украјину на пет година јер је проглашен "пријетњом" након што му је Владимир Путин дао руски пасош.

- Молим се да обје земље дођу до позитивног и мирног рјешења с којим можемо живјети и напредовати заједно, у миру - закључио је.

Глумца је руско министарство вањских послова 2018. именовало "посебним амбасадором за хуманитарне везе са САД-ом".

Тај је положај требао олакшати односе између Русије и САД-а на хуманитарном подручју те омогућити овим двјема земљама сарадњу у култури, умјетности, јавности и размјени међу младима.

Четири године раније бранио је руско водство током анексије Крима. Глумац је тада руског предсједника Путина назвао "једним од највећих живућих свјетских вођа".

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Kole 01.03.2022. 22:38
    Imaju i Ukrajinci svog ljubimca glumca Šona Pena. Trenutno u KIjevu snima propagandne filmove protiv Ruske federacije. Teška fukara i nesoj ovaj Holivudski glumac, sve radi za dobre pare.
  • Generic placeholder image
    Sizif 01.03.2022. 22:27
    Od svog osnivanja do danas (1776-2022) SAD, je za 246 godina svog postojanja provela u ratovima 229 godina. Toliko o demokratiji i ljudskim pravima. Svaki americki predsjednik je dio svoje vladavine proveo kao ratni predsjednik. Velike imeprijalisticke sile(SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemacka, Austrija i dr.) zive na racun drugih zemalja, tako sto ih kolonizuju i uzimaju im prirodna bogatsva pod izgovorom demokratije...
Повезане вијести
Ко ће први тестирати руску вакцину против рака? Ко ће први тестирати руску вакцину против рака?
Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА Пјанић се извинио Русима - није хтио меч против њих, а сад због милиона дошао у ЦСКА
Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“ Почела производња руског електричног аутомобила „е-ларгус“
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    19h 44m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    19h 46m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    15h 58m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    18h 49m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    18h 43m
    0