СИПА: Листа кандидата за директора поново на столу

04.11.2019. 09:17
0
ИЗВОР: glassrpske.com/

Чланови Независног одбора Парламента БиХ требало би данас да наставе са расправама и процедурама у вези са избором и именовањем директора Агенције за истраге и заштиту (СИПА) БиХ.

Чланови одбора су прије двије седмице обавили интервјуе са свим кандидатима за директорску позицију у овој безбједносној агенцији, али је њихово засједање прекинуто након што је стигла анонимна пријава да неко од пријављених испуњава услове за пензију, због чега је одлучено да сви кандидати буду додатно провјерени.

Замјеник предсједавајућег Независног одбора Енес Обралија потврдио је раније да је наставак сједнице, која је је прекинута 21. октобра јер је било неопходно утврдити додатне чињенице, заказан за 4. новембар. Чланови овог парламентарног тијела ранг-листу успјешних кандидата послаће министру безбједности БиХ, који предлаже кандидата Савјету министара.

На конкурс за избор директора СИПА стигло је укупно пет пријава, а Независни одбор Парламента БиХ, који је задужен за тај дио процедуре именовања, утврдио је да четири кандидата испуњавају услове. То су, уз актуелног директора СИПА Перицу Станића, којем сутра истиче мандат, бивши директор СИПА Горан Зубац, директор Полиције Републике Српске Дарко Ћулум и полицијски службеник из Требиња Жарко Лакета.

Коментари 0
Повезане вијести
Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела Претреси на 11 локација због пореске утаје и других кривичних дјела
У Мокром откривена плантажа марихуане, два лица ухапшена У Мокром откривена плантажа марихуане, два лица ухапшена
У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције У Палама ухапшено лице у оквиру међународне акције
Најчитаније
  • Ухапшено лице из Источног Новог Сарајева код којег је пронађен кокаин
    11h 44m
    0
  • Жене не могу у затвор у Војковићима
    16h 59m
    0
  • Мајдову потврђена суспензија: Џудиста из Источног Сарајева није кажњен само због тога што се прекрстио
    6h 27m
    1
  • Тата у бијелој кочији дочекао маму и бебу испред породилишта
    8h 27m
    3
  • Двојац пао због крађе, у њиховим кућама пронађен арсенал оружја
    14h 45m
    0