СИПА претресла мигрантски центар у Блажују, двоје ухапшених

23.10.2023. 13:54
0
ИЗВОР: srna.rs

Два лица поријеклом из Либије и Марока, која су ухапшена у оквиру полицијске акције "Рација" на подручју ширег локалитета Привременог прихватног центра Блажуј, спроведена су у просторије Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ, саопштено је из ове агенције.

Ова лица ухапшена су због сумње да су извршила кривично дјело посједовање и омогућавање уживања опојних дрога и у току је криминалистичка обрада над њима, саопштено је из ове агенције.

Служба за послове са странцима БиХ привремено је задржала 21 лице поријеклом из Пакистана, Авганистана и Марока од којих је за 17 утврђено да незаконито бораве у БиХ, те да се могу довести у везу са кријумчарењем људи и другим незаконитим радњама због чега су им изречене мјере протјеривања.

Ова лица су смјештена у Имиграциони центар у Источном Сарајеву с циљем удаљавања из БиХ.

У рацији су откривени и привремено одузети предмети који могу послужити као доказ о почињеним кривичним дјелима, а ријеч је о хладном оружју, хероину и марихуани.

Рација је реализована под надзором Тужилаштва БиХ и Тужилаштва Кантона Сарајево, а током акције је привремено ограничена слобода кретања унутар Центра, те је извршен преглед лица, ствари и просторија.

Акција је спроведена с циљем проналаска лица која ту нелегално бораве као и проналаска нелегалног наоружања, наркотика и других предмета који потичу из кривичних дјела или могу послужити за угрожавање сигурности корисника и запослених у Центру, те идентификације организатора групе или удружења за кријумчарење миграната.

Коментари 0
Повезане вијести
Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
Претреси и хапшења на Сокоцу због дроге Претреси и хапшења на Сокоцу због дроге
За Страхињом Башевићем се интензивно трага За Страхињом Башевићем се интензивно трага
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    10h 57m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 39m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 7m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 28m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 37m
    0